Erilaista kestävyysurheilua, hiihtäen Norja päästä päähän

Moni meistä on matkannut Nordkappille tai ainakin haluasi siellä käydä. Norjalainen eläkkeellä oleva erityisopettaja Åmund Tonna Skotselvistä (63) toteuttaa tämän haaveen hiukan toisella tapaa.

Moni meistä on matkannut Nordkappille tai ainakin haluasi siellä käydä. Norjalainen eläkkeellä oleva erityisopettaja Åmund Tonna (63) toteuttaa tämän haaveen hiukan toisella tapaa. Tonna hiihtää Norjan päästä päähän etelästä kohti Nordkappia. Tonna lähti matkaan Etelä-Norjasta Lindesnesistä 30. joulukuuta ja viimeisin blogimerkintä oli 11.4. Kautokeinosta, joten Nordkapp alkaa jo vähitellen lähestyä.

Taustaa sen verran, että Åmund Tonna on norjalaisen hiihtosuunnistaja Eivind Tonnan isä ja suomalaisen hiihtosuunnistuksen maailmanmestarin Hannele Tonnan (os. Valkonen) appiukko. Tonna toteutti eläkkeelle jäätyään haaveensa hiihtää Norja päästä päähän. Reissun alkupäässä ensimmäisten tunturien ylityksessä etenemiseen tuli parin viikon paussi, kun Norjassakin uutta lunta satoi ennätysmäisen paljon. Yöt hän on nukkunut teltassa, laavuissa ja tunturimökeissä. Mosjöenissä Mo I Ranan lähellä Tonna joutui ostamaan uudet sukset, kun vanhat olivat menneet aivan puhki sorateillä hiihtelystä. Ja hammaslääkärissäkin hän on reissun aikana joutunut käymään. Hiihdon lisäksi Tonna on myös innokas suunnistaja ja rasteilla kävijä, joten reitillä pysyminen ei ole tuottanut ongelmia.

Åmundin mielenkiintoista matkaa voi seurata hänen blogistaan, mikäli ymmärtää hiukkasen norjaa: Åmund Tonnan blogi

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast