Kovaa joukkoa Taaboriin

Järjestyksessään 24. Taaborin olympiakävely kerää Hyrylän urheilukeskukseen taas pääsiäissunnuntaina kovaa joukkoa. Kovimmat kasvot nähdään miesten 20 km:llä ja M19-sarjan kympillä sekä naisten kympillä. Myös nuorten sarjoissa Suomen ennätykset ovat vaarassa.

Järjestyksessään 24. Taaborin olympiakävely kerää Hyrylän urheilukeskukseen taas pääsiäissunnuntaina kovaa joukkoa. Kovimmat kasvot nähdään miesten 20 km:llä ja M19-sarjan kympillä sekä naisten kympillä. Myös nuorten sarjoissa Suomen ennätykset ovat vaarassa.

KUY:n omat kärkinimet Antti Kempas ja Eemeli Kiiski (19 v.) starttaavat miesten kahdellekympille. Kempas tiettävästi on hyvässä kunnossa, mutta kyseessä lieneekin nyt enemmän pitkään vihoitelleen reiden kuin kunnon testaus. Kempaksen suunnitelmissa on - jos kaikki menee hyvin - jatkaa taivaltamista aina 35 km:iin saakka, jolloin kyseessä olisi urheilijalle itselleen testikävely. Kempaksen kahdenkympin ennätys 1.25.29 on vuodelta 2007 ja viime kaudella matka meni ainoassa yrityksessä 1.29.20. Se toi Kajaanissa uran neljännen Kalevan kisojen voiton.

Eemeli Kiiski on kärsinyt ensi kertaa urallaan allergiaoireista. Sen takia kävelijä ja hänen valmentajaisänsä Veijo Kiiski ovatkin käyneet jaakobinpainia kympin ja kahdenkympin välillä. Kisaohjelmassa kun on myös nuorukaisen oman sarjan (M19) kymppi. Viime Kalevan kisoissa Kiiski käveli sensaatiomaisesti viidenneksi uransa ensimmäisellä 20 km:llä kovalla ajalla 1.34.53.

Myös KUY:n Joni Rouhiainen, 16, kiirehtii M17-sarjan vitosella. Hyvä tavoite on vuosi sitten samassa kisassa tehdyn henkilökohtaisen ennätyksen 27.40 rikkominen.

PARTANEN, KUKKONEN JA OJALA KUNNOSSA

Lappeenrannan Veli-Matti "Aku" Partanen kävellee juuri tuon oman sarjansa kympin. Toissa vuonna hän teki samassa kilpailussa M22 ja M19 sarjan SE-tuloksen 40.27.

Turun Weikkojen 18-vuotias Aleksi Ojala on myös kova luu M19-sarjan kympille. Oma ennätys ennen tätä kautta oli 46.16, mutta tänä keväänä Ojala käveli Tshekin Podebradyssä 45.01.

Lappeenrannan 24-vuotias Heikki Kukkonen on myös tulossa mukaan ja huhujen mukaan kovassa tikissä. Kukkosen 20 km:n ennätys on 1.29.52 viime vuodelta.

KAASALAINEN PALAA?

Tshekin Podebradyssä muutama viikko sitten Nokian Urheilijoiden Karoliina Kaasalainen, 23, käveli naisten 20 km välivuoden jälkeen mukavassa ajassa 1.41.05. Kisasta palattuaan Kaasalainen ilmoitti halukkuutensa kilpailla Tuusulassa.

Kaasalaisen ennätys on toissa vuonna Liettuassa kävelty aika 1.37.36. Nyt ohjelmassa olevan kympin Kaasalainen on kävellyt parhaimmillaan toissa vuoden Kalevan kisoissa Espoossa, jolloin tulos 47.22 oikeutti uran toiseen naisten Suomen mestaruuteen kyseisellä matkalla.

Naisten kympillä on muutenkin mukana koko maan kärki Anne ja Halkivaha (OripVe), Tiina Muinonen (KU-58) ja Marika Peltoniemi (JalasjJ) mukaan lukien.

Kävelykilpailut alkavat Hyrylän urakkakeskuksessa sunnuntaina klo 13.

KELI SUOSII TAABORIN HÖLKKÄÄ?

Pääsiäismaanantaina järjestettävä 39:s Taaborin hölkkä kerännee mittavan juoksijajoukon. Ennakkoilmoittautumisia ei ajan hengen mukaan on kosolti, mutta osallistumispäätös tehdään aamulla ikkunasta ulos kurkistamalla. Ja sehän lupaa hyvää.

KUY:n oma naismaratoonari Tiina Puranen tulee herkistämään alimatkalla ja muutama muukin tuttu nimi löytyy listoilta.

Taabori alkaa Nahkelan koululta klo 12.30 ja Mini-Taabori klo 11. Ennakkoilmoittautumisajat klo 10.30-11.30 (Taabori) ja 9.30-10.30 (M-T).

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun tiedote

http://kuy.julkaisee.fi/

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast