Karoliina Kaasalainen selätti vaikeudet

kaasalainen190_28042011Nokian Urheilijoiden Karoliina Kaasalainen on palannut pitkän kilpailutauon jälkeen takaisin radalle. Viime vuonna hänen kilpailukautensa jäi loukkaantumisen vuoksi tyngäksi hallikauden jälkeen.

karokaasalainen454_28042011Karoliina Kaasalainen Poděbradyn kisassa. Kuva: NoUNokian Urheilijoiden Karoliina Kaasalainen on palannut pitkän kilpailutauon jälkeen takaisin radalle. Viime vuonna hänen kilpailukautensa jäi loukkaantumisen vuoksi tyngäksi hallikauden jälkeen. Tänä vuonna Kaasalainen avasi kilpailukautensa Poděbradyssa Tšekissä. 20 kilometrin kilpailu oli lähinnä kilpailutuntuman hakua, mutta pitkästä kilpailutauosta huolimatta hän käveli kelpo ajan 1.41.05. Taaborin 10 kilometrillä tuttu vauhti alkoi löytymään ja uusi henkilökohtainen ennätys 46.55 näki päivänvalon.

Miten talvikausi mennyt?

Tammikuusta asti harjoittelu on sujunut hyvin ja kävelyn määrää on pystynyt vähitellen lisäämään kevättä kohti. Viime kausi meni rasitusmurtumia hoitaessa, joten lajiharjoittelu on jäänyt vähälle. Aerobista harjoittelua on tullut tehtyä muilla tavoilla: pyörällä, hiihtäen, meloen, uiden jne. Onneksi vaihtoehtoja riittää ja vain mielikuvitus on rajana.

Miten Taaborin kisa meni?

Taaborin kisa sujui odotuksiin nähden hyvin, ja olen tyytyväinen, että olen päässyt aloittamaan kilpailemisen jo tässä vaiheessa kevättä. Kolmen viikon takainen 20 km kilpailu meni sopeutuessa kilpailusuoritukseen, mutta Taaboria ajatellen se oli varmasti eduksi. Lajinomainen kestävyys on vielä kovasti vaiheessa, mikä näkyy etenkin 20 kilometrillä.

Mitkä tulevaisuuden suunnitelmat kesälle?

Kesän ja tulevan kauden ensisijainen tavoite on pysyä terveenä, harjoitella hyvin ja kilpailla siellä, minne tulostaso edellyttää. Ehjän harjoittelujakson saaminen on tällä hetkellä tärkeintä.

- Veli-Matti Ranta





 

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri