Anne Halkivaha käveli kympillä ylivoimaiseen voittoon

Anne Halkivaha ja Markus Kyrölä yleisön ympäröimänä. Kuva: Jarno Maimonen

Anne Halkivaha ja Markus Kyrölä yleisön ympäröimänä. Kuva: Jarno Maimonen

Vaasan Kalevan kisat avattiin kilpakävelyn merkeissä. Yleisöystävällinen kilpailu käytiin kilometrin mittaisella reitillä Vaasan ydinkeskustassa. Aurinkoinen ja lämmin sää houkutteli reitin varrelle sankasti yleisöä. Kävelijöiden saama valtaisa kannustus sai kilpailijoiden varauksettoman kiitoksen.

Naisten 10 kilometrin kilpakävelyssä kiireisintä vauhtia piti Turun Weikkojen Anne Halkivaha. Moskovan MM-kilpailuihin valmistautuvan Halkivahan voittoaika oli mäkisellä reitillä 47.06. Halkivaha oli kilpailussa varsin ylivoimainen. Toiseksi sijoittunut Espoon Tapioiden Henrika Parviainen jäi hänelle kaksi minuuttia ja 43 sekuntia.

- Ajallisesti en kilpailua ajatellut. Reitti oli raskas ja siinä mielessä haastava, että just kun alamäessä saa kävelyn rullaamaan niin piti taas kääntyä ylämäkeen. Siinä menee aikansa saada rytmistä uudelleen kiinni. Alku lähti aika kovaa, mutta onneksi ensimmäistä kakskymppistä kävellyt Markus Kyrölä käveli suurimman osan matkaa samaa vauhtia. Seura helpotti matkantekoa, luonnehti Halkivaha kilpailuaan.

Vaasalaisyleisön hurja kannustus sai voittajalta kehut.

- Täytyy kyllä vaasalaista yleisö kehua. Harvoin tällaista saa kokea. Että näin paljon katsojia! Tämä oli kävelijälle juhlapäivä!

Anne Halkivaha on jo valittu Moskovan MM-kilpailujen 20 kilometrille.

- Konneveden 20 kilometrin SM-kilpailujen jälkeen olen harjoitellut kolme viikkoa aikaa kovaa, enkä tähän kisaan kauheasti herkistellyt. Aika hyvin sain tänään irti, mutta uskoisin ajassani olevan varaa parantaa. Ennen Moskovaa teen pari kovempaa harjoitusta, mutta muuten tämä on tästä eteenpäin herkistelyä MM-kilpailua varten.

Halkivaha edusti Suomea vuosi sitten Lontoon olympialaisissa. Tuolloin 20 kilometriltä tuloksena oli 54. sija ajalla 1.38.49. Kuluvalla kaudella hän on kohentanut 10 kilometrin ennätystään 46 sekunnilla ja 20 kilometrin ennätystään minuutin ja 48 sekuntia. Millainen tulos Moskovasta on odotettavissa?

- Moskovasta lähden hakemaan mulle hyvää kävelyä. En pysty sanomaan aika- tai sijoitustavoitteita. Kunhan pystyisin tekemään parhaani, Halkivaha tuumaa.

Naiset 10 km kilpakävely
1. Anne Halkivaha Turun Weikot Yleisurheilu 47.06
2. Henrika Parviainen Espoon Tapiot 49.49
3. Mikaela Löfbacka Vasa IS 49.52
4. Erika Parviainen Espoon Tapiot 52.20
5. Elisa Neuvonen Kiteen Urheilijat 52.29
6. Tiia Kuikka Lappeenrannan Urheilu-Miehet 54.08
7. Marianne Viitamaa Vammalan seudun Voima 55.26
8. Marika Peltoniemi Jalasjärven Jalas 56.18
9. Vera Rauhala Vasa IS 59.34
10. Venla Laiho Laitilan Jyske 1.07.06

-Jarno Maimonen


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri