X-Kaato kisailtiin Espoossa

X-Kaadon kuntosarjan lähtö.

X-Kaadon kuntosarjan lähtö.

X-Kaato 2013 käytiin Espoossa viikonloppuna Espoossa. Kisa oli jo järjestyksessään 13. kerta. Kilpailu on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty seikkailu-urheilukilpailu.

Kilpailun ratamestari oli tällä kertaa suunnitellut aamuyön tunneille city painotteiset reitit, jossa pyöräiltiin Laaksolahdesta Karakallion kautta Kauniaisten Kasavuoreen. Kasavuoressa joukkueet suunnistivat lyhyen suunnistuksen valkenevassa aamussa. Tässä vaiheessa miesten kilpasarjaan oli kasaantunut muutaman joukkueen ryhmä joka teki takana tuleviin eroa. Vauhtia letkassa piti kesällä suunnistuksen MM kisoihin osallistunut Road Runners Joensuun Simo-Pekka Fincke.

Suunnistuksen jälkeen siirryttiin taas satulaan ja poljettiin Espoon keskuksen ja Mikkelän kautta kohti Karhusuota ja Sorlampea. Karhusuon jälkeen rasti nro seitsemän aiheutti joukkueille vaikeuksia, koska uusi polku kulki eri kohdassa, kuin karttaan merkitty ura. Tämän jälkeen reitinvalintaväli hajotti porukkaa entisestään. Kukaan kärkijoukkueista ei käyttänyt Brobackan kautta kulkenutta tiereittiä joka saattoi olla jopa viisi minuuttia nopeampi kuin suoraan kulkeneet hitaat metsäpolut.

Oittaalle saavuttiin Neonsportin selvässä johdossa. Oittaalla suunnistettiin viiden kilometrin lenkki kartalla, josta osa maastosta oli peitetty. Suunnistuksen jälkeen ajettiin pyörällä mm. upeaa Espoon joen vartta takaisin Laaksolahden Urheilupuistoon. Vuorossa oli vielä melonta, joka ei kuitenkaan tuonut muutoksia kärjen taisteluun. Ainoastaan erot kasvoi kokeneen Neonsportin hyväksi loppua kohden.

Sekasarja oli aloittanut kilpailun melomalla ja jatkoi samalla pyöräilyllä mikä miehillä oli. Kasavuoren jälkeen tiimit Ihanmikävaan ja Duro-Mamadventure olivat siirtyneet kisan kärkeen. Kisan yksi ennakkosuosikeista Omjakon oli melonnassa sortunut melomaan puskaisella, lähes läpipääsemättömällä joella, missä se menetti alussa heti ratkaisevasti aikaa. Kisa jatkui pyöräilyllä kohti Oittaata missä taas suunnistettiin. Täälläkään voimasuhteet eivät juurikaan muuttuneet.

Loppumatka Espoon joen vartta Lakksolahteen tultiin lähes samoilla eroilla. Maaliin ensimmäisenä tuli Ihanmikävaan tiimi. Joukkueelta oli kuitenkin Emit kortti hyytynyt ja heille ei saatu tulosta. Voittajaksi nousi näin Duro-Mamadventure .

Naisten sarjalla oli sama rata sekasarjan kanssa. Hortus Medikales hallitsi kisaa alusta loppuun.

Kuntosarjaan starttasi lähes viisikymmentä joukkuetta. Joukkueet seikkailivat kilpasarjoja selvästi lyhyemmän reitin. Nopein tässä sarjassa oli Team Bikeralley. Yhteensä kilpailussa kaksihenkisiä joukkueita oli lähes 120.

Tulokset:

MIEHET, kilpa
Team Neon Sport Jaakko Mäkelä Ville Mäkelä 4:45:22
Road Runners Joensuu Mikko Auvinen Simo-Pekka Fincke 5:03:28
Avanti Adventure 2 Mikko Rantahakala Juuso Hollo 5:21:53

SEKA, kilpa
Duro - MamAdventure Tuomas Maisala Jola Maisala 4:43:22
Omjakon Outi Seppä Pekka Teivaanmäki 4:58:34
Oxalis Juha Pikkarainen Johanna Pikkarainen 5:03:55

Naiset, seka
Hortus medikales Mari Koivunen Marja Rantanen 5:21:27
Ryläyksen Charliet Heidi Onger Leena Aalto 5:34:26
Vierivät sammalet Terhi Jaakkola Merja Enroos 5:44:55

Loput tulokset ja väliajat: www.multisport.fi


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri