Valkovenäläiset juhlivat Kontiolahden gp-kilpailuissa

Valko-Venäjän Darja Domratsheva oli kauden avauskilpailussa Kontiolahdella omaa luokkaansa. Kuva: Kontiolahden Urheilijat/Heidi Lehikoinen

Valko-Venäjän Darja Domratsheva oli kauden avauskilpailussa Kontiolahdella omaa luokkaansa. Kuva: Kontiolahden Urheilijat/Heidi Lehikoinen

Ampumahiihdon gp-kilpailuiden ensimmäinen päivä Kontiolahdella oli valkovenäläisten hallintaa. Maailmanmestari Darja Domratshevan johdolla maan naiset veivät pikakilpailussa neljä ensimmäistä sijaa, miesten puolella kärjessä oli Uladzimir Alenishkan johdolla viisi valkovenäläistä.

Puhtaasti ampunut Domratsheva oli ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut Nastassia Dubarezava hävisi 1.56,8.

- En suunnitellut kilpailevani täällä, vaan suunnitelmassamme oli kova harjoitus tänään. Päätimme kuitenkin osallistua. Tämä on yksi ensimmäisiä kovia harjoituksiani lumella, ja se sujui hyvin. Olen iloinen ammunnastani tänään, järjestäjien panosta latujen kuntoon saamisessa kiitellyt Domratsheva sanoi.

Päivän parhaina suomalaisina Mika Kaljunen ja Tiia-Maria Talvitie sijoittuivat kumpikin kuudensiksi. Kaljunen ampui kolme (2+1) ohilaukausta ja hävisi Alenishkalle 54,9 sekuntia.

- Ihan odotetunlainen startti. Muutama sakko tuli, kolme sakkoa liikaa. Muuten olisi ollut ihan ookoo. Hankalaa on aina aloittaa kausi, mutta maaliin pääsin kunnialla. Nihkeä keli oli, puolustusvoimien valmennusryhmässä tiiviisti leireillyt Kaljunen sanoo.

AhtiToivanen161113 hlAhti Toivanen vauhdissa. Kuva: Kontiolahden Urheilijat/Heidi LehikoinenJärjestävän seuran Ahti Toivanen kamppaili tiukasti kuudennesta sijasta, mutta jäi Kaljuselle lopulta neljä sekuntia. Häntä rasitti neljä (1+3) ohilaukausta.

- Ei tuosta kisojen kannalta ollut oikein mitään hyötyä. Treenisuksilla ei luista yhtään mihinkään, meinaa vaan jumittaa lihaksistoa. Aikamoista räpeltämistä oli. Lähinnä sellainen kova treeni oli. Olisin myös toivonut pikkuisen parempaa ammuntaa, Toivanen hymähtää.

- Kunto tuntuu hyvältä. Viime kaudesta on eteenpäin menty ainakin kuokan osalta. Ammuntakin on pienestä kiinni, makuu yleensä kulkee. Siinä on korkeintaan ykköstä tullut. Pystyssä on vielä turhan paljon päivien välillä eroja. Vähän kylmätreeniä, ja pystykin saadaan kulkemaan. Kun keskittyy kunnolla, Toivanen suunnitteli.

Gp-kilpailuiden toisena päivänä kilpaillaan takaa-ajot. Domratshev, Kaljunen ja Toivanen jättävät sunnuntain kilpailun väliin.

 

>> Tulokset kilpailuiden sivuilla: 

 


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri