17 maata mukana Ylläksen maailmancupissa

Viime talven maailmanmestari Mervi Pesu avaa myös kautensa Ylläksellä. Kuva: Suomen Suunnistusliitto

Viime talven maailmanmestari Mervi Pesu avaa myös kautensa Ylläksellä. Kuva: Suomen Suunnistusliitto

Itsenäisyyspäiväviikolla Ylläksellä käytävään hiihtosuunnistuksen maailman cupiin on tällä hetkellä ilmoittautunut kilpailijoita 17 maasta. Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Veli-Markku Korteniemi on tilanteeseen tyytyväinen, vaikka arvioikin maailmancupin avauksen olevan muutamille maille turhan aikainen.

Maailmancup on hiihtosuunnistajien kalenterissa alkavalla kaudella tärkeä, koska maailmanmestaruuskilpailuissa on välivuosi. Maailmancup jatkuu tammikuussa Norjassa ja Ruotsissa. Loppuhuipennus käydään maaliskuun alkupuolella Venäjällä Euroopan mestaruuskilpailujen yhteydessä.

Ylläksen maailmancup käynnistyy 4. joulukuuta keskimatkan yhteislähtökilpailulla, torstaina käydään sprinttiviesti ja perjantaina 6.12. on vuorossa pitkän matkan yhteislähtökilpailu. Sunnuntain sprintti päättää maailmancupin ensimmäisen kierroksen.

Suomalaiset ovat mukana isolla joukkueella viime talven maailmanmestarin Mervi Pesun johdolla. Miesten joukkueessa ovat kaikki MM-mitalistit Staffan Tunis, Janne Häkkinen, Hannu-Pekka Pukema ja Ville-Petteri Saarela.

Maailmancupin yhteydessä järjestetään perinteiset Ensilumenrastit, joissa kilpaillaan kahdella henkilökohtaisella matkalla ja sprinttiviestissä.

>> Kisasivut

 


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri