Heikki Siivari tekee hiukan pidemmän pyörälenkin – 10 000 kilometriä

Kestävyysurheilua on monenlaista. Tässä yksi esimerkki siitä. Ikaalisista kotoisin oleva ja Joensuun yliopistossa opiskeleva 26-vuotias Heikki Siivari on tänä aamuna aloittanut hieman pidemmän pyörälenkin tekemisen. Siivarin tarkoituksena on noin 100 päivän aikana pyöräillä 10 000 kilometriä. Hevoskuuri tulee kesän aikana seuraamaan Siivarin matkan edistymistä.

Kestävyysurheilua on monenlaista. Tässä yksi esimerkki siitä. Ikaalisista kotoisin oleva ja Joensuun yliopistossa opiskeleva 26-vuotias Heikki Siivari on tänä aamuna aloittanut hieman pidemmän pyörälenkin tekemisen. Siivarin tarkoituksena on noin 100 päivän aikana pyöräillä 10 000 kilometriä. Hevoskuuri tulee kesän aikana seuraamaan Siivarin matkan edistymistä.

Heikki Siivarin matka alkoi tänä aamuna Tallinasta, jonne hän siirtyi Suomesta bussilla ja laivalla. Siivarin reitti menee karkeasti ottaen seuraavasti: Baltian maat- Puola-Slovakia-Unkari-Romania-Bulgaria-Kreikka+Välimeren saaria-Italia-Itävalta- Sveitsi-Ranska-Alankomaat-Saksa-Tanska-Ruotsi-Ahvenanmaa. Kotosuomeen Siivaria on lupa odottaa elokuun loppupuolella. Retken loppupuolella Siivarin tarkoituksena on osallistua VasaStafetteniin Ikaalisten Nousevan-Voiman väreissä. VasaStafetten on 10 juoksijan maastojuoksuviestikilpailu, joka kulkee Vasaloppetin reitillä. Se sattuu mukavasti Siivarin reitille.

Hevoskuuri tavoitti juoksu- ja suunnistustaustan omaavan Heikki Siivarin kesken hänen pakkauskiireiden ja päätti kysellä hänen lähtötunnelmistaan.

Tämä sinun retkesi kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja mukavaa, että saamme raportoida siitä Hevoskuurin lukijoille. Mistä ajatus moiselle pyöräretkelle lähtemisestä?

– Tämä ajatus on ollut jo mielessä pitkään ja paljon olen asiaa miettinyt usean vuoden ajan. Nyt sitten ajattelin, että nyt olisi hyvä tilaisuus lähteä, kun olen vielä opiskelijana ja on vapaata kesällä. Takaisin Suomeen minun täytyy tulla syyskuun alussa, kun yliopistolla alkaa taas opiskelut.

Onko sinulla kuinka paljon kokemuksia pitkistä pyöräretkistä?

– Ei näin pitkästä. Tämä on ensimmäinen näin pitkä. Ensimmäisen pyörävaelluksen tein vuonna 2007 ja viime vuonna ohjelmassa oli kahden viikon retki. Enemmän minulla on juoksutaustaa kuin pyöräilytaustaa, ja suunnistanut olen myös.

Kuinka pitkiä sinun päiväetapit ovat ja oletko suunnitellut reitin kuinka tarkkaan. Entä kuinka paljon tulet pitämään lepopäiviä?

– Kreikkaan asti olen suunnitellut reitin tarkemmin. Ateenassa olen luultavasti 24. kesäkuuta. Päiväetappien pituudet ovat siinä 150 kilometrin luokkaa. Kreikasta matka jatkuu varmaankin Rhodokselle ja siellä olisi tarkoitus hiukan hengähtää ja suunnitella loppureittiä tarkemmin. Muuten lepopäiviä tulee tuntemusten mukaan, eli silloin kun pyörä ei enää kulje jouhevasti ja lihakset kaipaavat lepoa. Rhodokselta matka jatkuu Italiaan ja varmaankin Vesuviuksen kautta Roomaan ja sieltä Alpeille ja sitten Keski-Euroopan ja Tanskan kautta Ruotsiin. Ruotsissa on tosiaan tarkoitus juosta myös VasaStafetten 20.8., kun se sopii ajallisesti hyvin minun retkeen.

Kuinka paljon sinulla on tavaraa mukana ja miten aiot yöpyä retkelläsi?

– Nyt sain puristettua tavarat alle 8 kg:n eli 7,7 kiloa on tavaraa. Aika vähällä tullaan siis näin kesällä toimeen. Yksi reppu on takana ja yksi edessä etulaukkuna. Teltta ja makuupussi on mukana ja teltassa tullaan pääosin yöpymään. Keitintä en ottanut mukaan kannettavaksi, kun uskon ruokahuollon pelaavan riittävän hyvin ilmankin.

Hienolta kuulostaa ja onnea matkaan!

Hevoskuuri tulee seuraamaan Heikki Siivarin matkaa mahdollisuuksien mukaan, kun saamme häneen yhteyttä. Raportointi tulee siis olemaan säännöllisen epäsäännöllistä, silloin kun Heikki on netti- ja puhelinyhteyden päässä. Heikki itsekin arveli, että esimerkiksi Romaniassa ja Bulgariassa voi yhteydenpito olla heikkoa. Jääkäämme mielenkiinnolla seuraamaan hänen retken etenemistä.

- Tero Viljanen

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri