Noin 100 kävelijää maantiekävelyn SM-kisoihin Kauhavalle

Maantiekävelyn Sm-kisat kerää sunnuntaina 12.6 Kauhavalle noin 100 kävelijää. Kilpailuissa ratkotaan sekä Urheiluliiton että Veteraaniurheiluliiton alaiset Suomen mestaruudet.

Maantiekävelyn Sm-kisat kerää sunnuntaina 12.6 Kauhavalle noin 100 kävelijää. Kilpailuissa ratkotaan sekä Urheiluliiton että Veteraaniurheiluliiton alaiset Suomen mestaruudet. Mukana on myös Aluekävelyjen nimellä käveltävissä kisoissa alle 15 –vuotiata kilpailijoita, joten Kauhavalla nähdään kävelijöiden koko ikäkirjo.

Miesten sarjassa ratkotaan mestaruudet 30 kilometrin matkalla. Jarkkon Kinnunen on matkan ehdoton ennakkosuosikki. Jarkkon valmistautumista kesän kisoihin ovat haitanneet pienet sairastelut. Seuraavassa Jarkon omat kommentit tulevasta Sm-kisasasta:

- Flunssa on nyt onneksi antanut periksi. Noin viikon tauon jälkeen on päässyt taas sorvin ääreen. Kauhavalla matkana on hiukan harvinaisempi 30 km, mutta sopii tähän aikaan vuodesta mainiosti viidenkympin kävelijälle. Tavoitteena on 2.10.00 alitus, mutta kaiken osuessa kohdalleen en pidä mahdottomana Valentin Konosen SE aikaa, joka on 2.07.37.

Naiset ratkovat mestaruudet 20 km kävelyssä. Suurin suosikki on Karoliina Kaasalainen jolle kovimman haasteen heittää viimevuoden Suomen mestari Anne Halkivaha. Nuorissa mukana ovat mm. Aku Partanen ja Mikaela Löfbacka.

Veteraanien Sm-kävelyissä on mukana lähes 40 kävelijää. Monessa sarjassa kilpailijoilla on menestystä myös kansainvälisistä kisoita.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri