Pirkan Soutu tarjoaa jännitystä myös kotisohvalle

Suunnistusrintamalta tuttua GPS-seurantaa käytetään lauantaina 30.7. avuksi myös Pirkan Soudussa. Kaikkiaan 50:en etukäteen arvioituun huippuveneeseen tullaan asentamaan GPS-laitteet, minkä avulla katsojat pystyvät seuraamaan kilpailun kulkua reaaliaikaisesti joko netissä tai paikan päällä Soutukeskuksen Soutupaviljongissa.

Suunnistusrintamalta tuttua GPS-seurantaa käytetään lauantaina 30.7. avuksi myös Pirkan Soudussa. Kaikkiaan 50:en etukäteen arvioituun huippuveneeseen tullaan asentamaan GPS-laitteet, minkä avulla katsojat pystyvät seuraamaan kilpailun kulkua reaaliaikaisesti joko netissä tai paikan päällä Soutukeskuksen Soutupaviljongissa.

– Sulkavan souduista olemme saaneet positiivisia kokemuksia kyseisestä järjestelmästä ja halusimmekin tarjota tämän lisä-palvelun myös omaan kilpailuumme, kertoo Pirkan Soudun puheenjohtaja Pekka Petäjäniemi. Katsojia hellitään myös reittimuutoksen myötä, jatkaa Petäjäniemi.

– SM-sarjalaiset soutavat kolmesti Viikinsaaren kiertäen, joten koko Viinikanlahden alueella pystyy jännittämään kisan kulkua. Vanhaa reittiä Rajasalmen sillalle ja takaisin käytetään edelleen kunto- ja kirk-koveneiden sarjoissa. Mökkiveneet ja kanootit käyvät kerran Rajasalmen sillalla, pienveneet ja kirkkoveneet kahdesti.

Suomen soutuhuiput saapuvat taas Tampereelle

Pirkan Soutu on viime vuoden tapaan pienveneiden – yksin-, vuoro- ja pariairosoudun – keskipitkän matkan Suomen mestaruuskilpailu. SM-sarjoja on yhteensä 17 ja lähtöön on tulossa n. 140 huippusoutajaa ympäri Suomen. Määrä on suurin tämän kesän SM-kisojen osalta. Sulkavan soudussa kolme viikkoa sitten menestyneet soutajat ovat lähes kaikki paikalla. Miesten yksinsoudussa Virtain Urheilijoiden Jari Kuhno puolustaa paitsi Sulkavan, myös usean vuoden Pirkan Soudun voittojaan. Miesten parisoudun Sulkavan voittajat Kouvolan Soutajia edustavat pirkanmaalaiset Toni Pyykkö ja Seppo Nytorp ovat myös mukana kuten myös vuorosoudun ykköset Jouni Ponnikas ja Pauli Turtinen Oulusta.

Kirkkovenelähdössä ennakkosuosikin viittaa kantaa yllään viime vuoden kirkkovenekilvan voittaja Kalmarin Soutajat, joka yhdistettynä Takon soutajien huipuilla on voittanut tänä kesänä sekä keskimatkan SM-kultaa että Sulkavalla MM-kultaa. Isännät ottavat nytkin tosi mielellä haastajat vastaan taistelussa Pyhäjärven herruudesta. Huippusoutajien lisäksi Pyhäjärvelle starttaa mukaan iso joukko kiireettömiä pien- ja kirkkovenesoutajia, joilla on tavoitteena nauttia kesäisestä lauantaipäivästä hyvässä seurassa. Mukana on myös 17,5 km mökkivenesarja, johon voi osallistua perinteisellä mökkiveneellä tai kanootilla. Kirkkoveneiden Toinen Aalto mahdollistaa kirkkoveneellä soutamisen myös klo 16 alkaen. Viikko varsinaisen tapahtuman jälkeen järjestetty Retkisoutu mukaan lukien odotetaan kokonaisosanottajamäärän nousevan jälleen tuhannen paremmalle puolelle.

Suomen suurin kaupunkisoutu, Pirkan Soutu Tampereen Pyhäjärvellä, soudetaan jo 33. kerran peräkkäin Tampereen Pyhäjärvellä. Lähtö- ja maalipaikkana on Tampereen soutukeskus Hatanpäällä lauantaina 30.7. klo 10 alkaen. Kirkkoveneiden lähtö tapahtuu klo 11.10 ja yksittäisistä soutajista koottujen kirkkovenejoukkueiden Toinen Aalto klo 16. Pirkan Soutu on osa Pirkan Kierrosta, johon kuuluvat lisäksi Pirkan Hiihto, Pyöräily sekä syksyllä vuorossa oleva Pirkan Hölkkä.

Lähde: Pirkan Kierroksen lehdistötiedote

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri