Ampumahiihtäjä Michael Greis lopetti

Michael Greis viimeisessä kilpailussaan Östersundissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Michael Greis viimeisessä kilpailussaan Östersundissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihdon olympiavoittaja Michael Greis ilmoitti viime viikolla lopettavansa uransa. Saksalainen Greis kisasi maailmancupissa viimeisen kerran Östersundissa marraskuun lopulla.

– Jokaiselle urheilijalle tulee hetki, jolloin on aika lopettaa. Olen iloinen urastani ja saavutuksistani. Kestävyysurheilussa täytyy olla ehdoton usko ja halu ja voittamisen geeni. Mikäli näin ei ole enää asianlaita, ei tämän päivän ampumahiihdossa ole enää mitään mahdollisuuksia, 36-vuotias Greis kertoi lopettamispäätöksestään blogissaan.

Greis muistetaan etenkin kolmesta olympiavoitosta vuoden 2006 Torinon kisoista. MM-kisoissa hän voitti kaikkiaan 11 mitalia, joista kolme oli kultaisia.

Uransa jäähyväiskisassaan Östersundin maailmancupin avauksen normaalimatkalla Greis jäi 67:nneksi. Saksa ei nimennyt häntä Hochfilzenin maailmancupin joukkueeseen ja näin Greis päätti lopettaa uransa tässä vaiheessa kautta. Seuraavat lähikuukaudet Greis tulee keskittymään opintojensa (International management) loppuun saattamiseen.

>> Michael Greis wikipediassa englanniksi

>> Michael Greisin kotisivut saksaksi