Ampumahiihtoliitto tinkii tiedotuksesta kesken kauden

Group01082012manAmpumahiihtoliiton tiedotuksen katkeaminen hämmentää medioita ja yhteistyökumppaneita.


Group01082012manAmpumahiihtoliitto tinkii sopimuksesta kesken kauden. Kuva: Manzoni/NordicFocusAmpumahiihtoliitto terävöitti tiedotustaan tähän kauteen lähdettäessä ja syyspuolella liitto toimitti tiedotteita myös IBU-cupista. Joulun jälkeen tiedotteita ei ole kuulunut vaikka takana on jo useampi maailmancupin kilpailu. Ampumahiihtoliiton tiedotuslistalla on ollut useita kymmeniä medioita ja yhteistyökumppaneita ja tiedotuksen katkeaminen on ihmetyttänyt monia tahoja.

Ampumahiihtoliiton toiminnanjohtaja everstiluutnantti evp Jukka Haltian mukaan tiedotustoiminnan jatkoa tarkastellaan uudelleen. Syyspuolella tiedottamisesta vastasi palkattu freelancer-toimittaja, mutta tammikuun ajan tiedotuksesta vastaa Ampumahiihtoliiton henkilöstö.

- Tiedotussopimuksessa oli katkos tammikuun ajalle ja tiedotuksen jatkoa ja muotoa tarkastellaan uudelleen.

Haltian mukaan tiedotus pyritään takaamaan jatkossakin.

- Tiedotussopimus oli edeltäjäni aikaansaannoksia ja asia esiteltiin minulle, kun tulin toiminnanjohtajaksi, sanoo Haltia.

Ampumahiihtoliitto tiedotti vuoden vaihteessa sivuillaan kahdesta merkittävästä yhteistyösopimuksesta ja näin ollen tiedotuksesta tinkiminen ei liene resurssikysymys.

- Tästä ei ole kysymys, vahvistaa Haltia.

Päävalmentaja Per-Ole Lindell on harmissaan, että tiedotuksesta tingitään.

- Pyrin auttamaan tiedotuksessa, vaikka tämä ei minun hommaani olekaan, kommentoi Lindell.

Myös STT on käyttänyt ampumahiihtoliiton tiedotteita omien juttujensa pohjana, mutta jatkossa asia hoidetaan muuten.

- Pyrimme siihen, että STT saa kommentit tuoreeltaan kilpailujen jälkeen minun kauttani, sanoo Lindell.

Kommentti: Ampumahiihtoliitossa ei ole ilmeisesti ymmärretty, että STT:n uutiset maksavat eikä esimerkiksi kaikilla paikallislehdillä ole resursseja ostaa STT:n uutisia. Myöskään tiedottamista eri sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille ei selvästi nähdä tärkeäksi. Tuntuu ihmeellisesltä tilanteessa, jossa Kaisa Mäkäräisen menestyksen myötä olisi mahdollisuus vahvistaa lajin asemaa ja innostaa uusia nuoria lajin pariin.

Hevoskuuri.fi on uutisoinut ampumahiihdosta syksystä lähtien, kun liitosta vakuutettiin tiedotuksen parantuvan. Valitettavasti emme pysty takaamaan nykyisten resurssien puitteissa kunnollista uutisointia ilman liiton apua. Ilmeisesti ampumahiihdolla on niin vankka asema Suomessa, että asioita on varaa hoitaa amatöörimäisesti. Ampumahiihtoliiton puolustukseksi voidaan sanoa, että se ei ole asian suhteen yksin.

-Petri Ikävalko

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast