Anniina Kivimäki ennätysvauhdissa Gävlessä

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text&Bild

Kuvituskuva. Kuva: Deca Text&Bild

Anniina Kivimäki kiiti ennätysvauhtia yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisojen 20 kilometrin kävelyssä. Hän käveli Gävlen keskustassa ajan 1.42.52, jolla hän nousee 22-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa yhdeksänneksi.

 

Kivimäen aiempi ennätys on tänä kesänä Savonlinnassa SM-kisoissa syntynyt 1.46.14. Gävlessä Kivimäki oli ennätyksellään 15:s. Hänen edellään 14. sijalla maaliin käveli jalkavaivojen kanssa viime ajat kamppaillut Enni Nurmi ajalla 1.42.29. Kilpailun voitti Turkin Ayse Tekdal ajalla 1.34.47.

– Suunnitelmana oli kävellä ensimmäinen 10 kilometriä tunnin ja 45 minuutin loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Annoin mennä alusta asti vähän kovempaa, kun tuntui hyvältä ja kiristin sitten 10 kilometrin jälkeen, Kivimäki kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Kivimäki käveli ensimmäisen 10 kilometriä 52.19 ja tuli maaliin hyvävoimaisena, vaikka aurinko kuumotti kilpailijoita kirkkaalta taivaalta läpi kisa.

– Muuten meni tosi hyvin, mutta jalat vähän väsyivät tuossa lopussa. Lämpökään ei häirinnyt, kun kisaa edeltänyt jäähdytys kylmäliivien kanssa onnistui hyvin ja matkalla oli tarjolla viilennystä, Kivimäki sanoi.

Valmentaja Marko Kivimäki oli tyytyväinen Kivimäen suoritukseen Gävlessä.

– Anniina on nyt pystynyt tekemään hyviä 15 kilometrin lenkkejä ja se näkyy. Hänellä oli aiemmin ongelmia jalkojen kuormituksen keston kanssa, mutta se on nyt saatu kuntoon.

Nurmi: Jalat eivät toimineet

Enni Nurmelta Gävlen kilpailu oli taistelu. Hän käveli keväällä Tuusulassa ennätyksensä 1.36.16, mutta Gävlessä matka taittui viime aikojen jalkavaivojen takia tuntuvasti maltillisempaa vauhtia.

– En ole edes väsynyt. Olisin voinut hapenoton puolesta kävellä kovempaa, mutta kun jalat eivät liikkuneet. Se taas johtuu siitä pisin lenkki viimeiseen kuuteen viikkoon on 10 kilometriä, Nurmi sanoi.

Loppuaika oli pieni yllätys valmentaja Kivimäelle.

– Sanoin ennen kisaa, että 1.45:n alitus on hyvin ja alle 1.44:n kävely on jo loistavaa. Nyt sitten mentiin alle 1.43:n, Kivimäki tuumi.