Berger naisten takaa-ajon ensimmäinen Nove Mestossa - Mäkäräinen kymmenes

bergertora01152012 man nfNorjan Tora Berger nousi perjantaina käydyn sprinttikisan kakkossijalta naisten 10 kilometrin takaa-ajon voittoon. Kaisa Mäkäräinen nousi takaa-ajossa neljä sijaa sprintistä ja sijoittui nyt kymmenenneksi.

bergertora01152012 man nfTora Berger. Kuva: Manzoni/NordicFocusNorjan Tora Berger nousi perjantaina käydyn sprinttikisan kakkossijalta naisten 10 kilometrin takaa-ajon voittoon. Berger ampui kilpailussa kolme sakkoa. Toiseksi sekä kolmanneksi sijoittuneet Ruotsin Helena Ekholm ja Ranskan Marie Laure Brunet selvisivät ilman ohilaukauksia. Eroa kärkeen maalissa tuli Ekholmille 17.9 ja Brunetille 25.1 sekuntia. Neljänneksi sijoittui Valko-Venäjän Darya Domracheva ja viidenneksi sprintin voittanut Venäjän Olga Zaitseva.

Kaisa Mäkäräinen nousi takaa-ajossa neljä sijaa sprintistä ja sijoittui nyt kymmenenneksi. Mäkäräinen ei edelleenkään saanut ammuntaa kulkemaan toivotulla tavalla, sillä tämän päivän neljällä ammuntapaikalla sakkoja kertyi yhteensä viisi. Mari Laukkasen ammunta ei myöskään sujunut hyvästä alusta huolimatta, ja yhdeksän ohilaukauksen jälkeen sijoitus tippui sprintin sijalta 34 sijalle 52. Eevamari Oksanen ei hiihtäntyt takaa-ajoa loppuun tultuaan kierroksella kiinniajetuksi.

Edellisten päivien hankalat sääolosuhteet Nove Mestossa olivat hieman helpottaneet. Naisten takaa-ajon aikana kävi tällä kertaa heikohko tuuli ja lunta leijaili taivaalta jonkin verran. Saksan Magdalena Neuner jatkaa maailmancupin kärjessä, ja Kaisa Mäkäräisen sijoitus on nyt kokonaiskilpailun neljäs.

>>Tulokset

-IBU

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast