Berger nousi takaa-ajon voittoon -Mäkäräinen kolmas

Berger nousi takaa-ajon voittoon -Mäkäräinen kolmas. Kuva: Manzoni/

Berger nousi takaa-ajon voittoon -Mäkäräinen kolmas. Kuva: Manzoni/

Norjan Tora Berger nousi ampumahiihdon takaa-ajokilpailun voittoon Italian Anterselvassa. Kaisa Mäkäräinen kiri kolmanneksi.

Kaisa Mäkäräinen väläytti taistelutahtoaan Anterselvassa ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokisan lopussa. Hän kiri viimeisellä kahden kilometrin lenkillä viidenneltä sijalta kolmanneksi. Eroa kärkeen jäi 25,4 sekuntia.

Parempikin sijoitus oli tarjolla. Makuuammuntapaikoilta puhtaasti ampunut joensuulainen tuli kilpailun kärjessä ensimmäiselle pystyammuntapaikalle. Se poiki kuitenkin kaksi ohilaukausta, kuten toinenkin pystypaikka.

Pystypaikan hutien taustalla oli vähähappisessa vuoristoilmassa hiihdetyn kovan kisan rasitukset.

–Olin henkisesti valmis tulemaan siihen ykköspaikalla, mutta jalat pettivät alta. Jaloissa oli niin paljon kuormitusta, että kun yhtä äkkiä pysäyttää vauhdin ampumamatolle, jalat jatkoivat elämistä, Mäkäräinen muisteli pystyammuntoja.

Kilpailun voittoon nousi maailmancupia johtava Tora Berger. Norjalaisen uran 22. voitto cupissa irtosi 18,9 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Ukrainan Olena Pidhrushnaan.

Bergerin menoa jarrutti kaksi sakkokierrosta. Pidhrushna ampui yhden hudin.

–En todellakaan odottanut voittoa, pikakilpailun jälkeiseltä 14. sijalta matkaan lähtenyt norjalainen tuumi.

MM-kisoihin Jämin ja Italian kautta

Anterselvan takaa-ajokilpailun jälkeen Mäkäräisen seuraava startti ase selässä on Tshekin Nove Meston MM-kisoissa helmikuun alussa. Sitä ennen hän kilpailee maastohiihdon SM-kisoissa Jämillä ja viimeistelee kuntoaan leirillä Italiassa.

–Jämin kympin vaparin hiihdän, jos tästä elvyn. Jos silloin on hirveän kylmä ja olo tuntuu kovin väsyneeltä, en lähde tekemään mitään hölmöyksiä, kun ei ole mikään pakko hiihtää siellä, Mäkäräinen totesi SM-hiihdoista.

MM-kisoja Mäkäräinen odottaa mielenkiinnolla. Anterselvassa hän oli pikakilpailussa toinen ja takaa-ajossa kolmas, joten MM-vireen viimeistely alkaa hyvistä lähtökohdista.

–Kiva on lähteä MM-kisoihin, mutta pyrin ajattelemaan ne samanlaisina kisoina kuin maailmancupit. Samat naamat ja kuviot siellä on, Mäkäräinen sanoo.

Mari Laukkanen oli lauantain takaa-ajossa 46:s. Ero kärkeen venähti yli viiteen minuuttiin seitsemän sakkokierroksen ansiosta.

Naiset 10 km takaa-ajo

1. Tora Berger NOR 31.21,8 (0+1+1+0)
2. Olena Pidhrushna UKR +18,9 (0+0+0+1)
3. Kaisa Mäkäräinen FIN +25,4 (0+0+2+2)

46. Mari Laukkanen FIN +5.19,6 (0+3+2+2)

Tilanne maailmancupissa 14/26 kilpailun jälkeen: 1) Berger 661, 2) Darja Domratsheva V-Venäjä 522, 3) Andrea Henkel Saksa 472, 4) Miriam Gössner Saksa 471, 5) Mäkäräinen 465, 6) Viluhina 432.

(STT)