Berger nousi voittoon - Mäkäräinen kymmenes

Tora Berger juhli kolmatta maailmanmestaruuttaan Nove Mestossa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Tora Berger juhli kolmatta maailmanmestaruuttaan Nove Mestossa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut kymmenenneksi ampumahiihdon MM-kisojen 10 kilometrin takaa-ajossa. Hän hävisi kisan voittaneelle Norjan Tora Bergerille 1.15.

Mäkäräinen ampui neljä sakkoa, kun kisan voittanut Berger selvisi kolmella.

Hopeaa kisassa sai Puolan Krystyna Palka ja pronssia Ukrainan Olena Pidhrusna. Kumpikin ampui kaksi sakkoa. Palka hävisi Bergerille 18,5 sekuntia, kun Pidhrushnalle eroa kärkeen kertyi 21,5 sekuntia.

Kilpailun viimeisellä hiihto-osuudella nähtiin dramatiikkaa, kun Norjan tiukasti hopeamitalista taistellut Ann Kristin Flatland kolaroi yhdessä Venäjän Olga Zaitsevan kanssa ja kaatui ja menetti otteen mitalista. Flatland oli lopulta seitsemäs. Myös Zaitseva jäi niukasti mitalien ulkopuolelle sijoittuen neljänneksi.

Kovimmat nousut tekivät nolla-ammunnoilla sijoille viisi ja kuusi tulleet Venäjän Ekaterina Glazyrina ja Saksan Andrea Henkel. Glazyrina lähti takaa-ajoon sijalta 27 ja Henkel sijalta 33.

– Ykkösiä pukkasi, vaikka ammunta tuntui hyvälle koko ajan. Oli ihan tähdättyjä laukauksia, eivät vain olleet taulussa, Mäkäräinen kommentoi ammuntaansa YLE:n televisiohaastattelussa.

Suomen toinen edustaja Mari Laukkanen sijoittui 46:nneksi. Hän ampui neljä sakkoa, mutta pystyi nousemaan lähdön 60. sijalta ylemmäs tuloslistoilla.

>> Tulokset

- Hevoskuuri - STT