Berger voitti – Mäkäräinen yhdeksäs

Naisten kärkikolmikko Tora Bergerin johdolla Östersundissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Naisten kärkikolmikko Tora Bergerin johdolla Östersundissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen sijoittui neljällä sakkominuutilla yhdeksänneksi 15 kilometrin kilpailussa Östersundissa ampumahiihdon maailmancupin kauden avauksessa.

Östersundin 15 kilometrin kisassa ykkönen oli Norjan Tora Berger, joka suoriutui neljästä ampumapaikasta puhtaasti. Samaan pystyi vain harva kilpasiskoista. Kaisa Mäkäräinen ampui neljä sakkoa, mutta nousi hyvällä hiihdolla lopulta yhdeksänneksi.

Valko-Venäjän Darja Domratshevan hurja hiihtovauhti nosti hänet kahdesta sakosta huolimatta toiseksi. Eroa Bergeriin jäi 1.03,2.

Mäkäräinen avasi kisan mainiosti. Hän oli ennen ensimmäistä ampumapaikkaa pitänyt kolmanneksi parasta hiihtovauhtia. Hän pudotti neljä lätkää, joten rasitteeksi tuli yksi sakkominuutti. Pystystä Mäkäräinen otti niin ikään yhden sakon.

Vaikka Mäkäräinen varoitteli ennen kisaa, ettei kunto ole vielä alkukaudesta välttämättä viimevuotisessa loistossa, oli joensuulaisen hiihtovauhti silti mainiota.

Neljänteen ammuntaan Mäkäräinen saapui kisan viidentenä. Viimeinen kerta penkalla toi kuitenkin kaksi sakkominuuttia - ja kärkisijat karkasivat ulottumattomiin. Mäkäräinen sivakoi viimeiset kilometrit hurjaa vauhtia, ja maalissa eroa kisan voittajaan oli 3.33,1.

Mari Laukkasen kisa meni pipariksi jo ensimmäisellä ampumapaikalla, kun hän sai riesakseen kolme sakkoa. Lopputuloksissa Laukkanen jäi kuuden sakkominuutin rasittamana liki kymmenen minuutin päähän kärjestä.
Laukkasen edelle ehätti Maija Holopainen, joka ampui vain yhden pummin, mutta hän selvitti 15 kilometrin lenkin vain 1,5 sekuntia Laukkasta nopeammin.

Tulokset Naiset 15 km, Östersund

1. Tora Berger NOR 44.33,5 (0)
2. D. Domratsheva BLR +1.03,2 (2)
3. J. Glazyrina RUS +2.10,2 (0)
4. Selina Gasparin SUI +3.00,0 (2)
5. Olga Viluhina RUS +3.08,8 (1)
6. Jekaterina Jurlova RUS +3.11,6 (1)
7. Krystyna Palka POL +3.11,6 (1)
8. Andrea Henkel GER +3.22,0 (2)
9. Kaisa Mäkäräinen FIN +3.33,1 (4)
75. Maija Holopainen FIN +9.24,0 (1)
77. Mari Laukkanen FIN +9.25,5 (6)

>> Tulokset

Lähde: Yle Urheilu