Endurance Questiin joukkueita kahdeksasta maasta

enqu120212Ensi kesänä Suomen ja maailman parhaat kestävyysurheilijat kisaavat Uudellamaalla neljä vuorokautta kestävässä seikkailu-urheilun maailmancup -kilpailussa Endurance Questissa 24.–28. heinäkuuta.

enqu120212Endurance Quest kisataan heinäkuussa.Ensi kesänä Suomen ja maailman parhaat kestävyysurheilijat kisaavat Uudellamaalla neljä vuorokautta kestävässä seikkailu-urheilun maailmancup -kilpailussa Endurance Questissa 24.–28. heinäkuuta. Suomen lisäksi joukkueita on tulossa Ruotsista, Ranskasta, Venäjältä, Virosta, Puolasta, Ukrainasta ja jopa Argentiinasta saakka.

Heinäkuussa Uudenmaan maastoissa tullaan näkemään kansainvälisesti kovatasoinen seikkailu-urheilukilpailu. Yksi kisan ennakkosuosikeista on vuoden 2005 maailmanmestari, ranskalainen Quechua. Quechuan kapteeni Rudy Gouy odottaa kilpailusta koko kauden kovatasoisinta.

- Voittoon tarvitaan myös hitunen onnea, sillä Suomesta on mukaan tulossa Team Multisport.fi, joka tunnetaan kovasta kunnosta ja tarkasta suunnistustaidosta, Rudy Gouy sanoo.

Myös argentiinalainen Team Cristaqua odottaa heinäkuuta innoissaan: "Olen kuullut paljon Suomesta ja sen kauniista luonnosta. Odotan innolla merellistä seikkailua ja puhdasta luontoa tuhansine saarineen. Vihdoinkin totetuu haaveeni tulla Suomeen!", Daniel Pincu Team Cristaquasta hehkuttaa.

Valmistelut etenevät aikataulussa

Neljä vuorokautta kestävä kilpailu vaatii huolellista valmistelua. Pelkästään reittisuunnittelu vaatii tarkkaa suunnittelua ja testausta.

- Reitin suunnittelu aloitettiin jo viime vuoden puolella ja perusrunko on selvillä. Useita vuorokausia kestävässä kilpailussa haastavinta on arvioida kuinka nopeasti joukkueet etenevät, ratamestari Petri Forsman kertoo. Forsman itse on lajin maailmanmestari 2001 ja toiminut vastaavissa tehtävissä ennenkin, joten luvassa on varmasti monipuolinen ja yllätyksellinen kilpailu.

Monilajisessa kisassa logistiikka on tärkeässä osassa, jotta kaikki toimii ja joukkueiden varusteet ovat oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

- Logistiikan osalta järjestelyt etenevät aikataulussa. Hommaa riittää, mutta kaikki tulee olemaan valmista hyvissä ajoin ennen joukkueiden saapumista. Kisan onnistuminen vaatii myös joukon vapaehtoisia ja yhteistyökumppaneita, joiden hankinta on paraikaa käynnissä. Uudet kumppanit ovat edelleen tervetulleita, kilpailun logistiikka- ja vapaaehtoisvastaava Mika Pasonen sanoo.

Endurance Quest on 4 vuorokautta kestävä seikkailu-urheilukilpailu, jossa nelihenkiset joukkueet etenevät noin 600 kilometriä jalkaisin, pyörällä, kanootilla ja veneellä sekä rullaluistimin. Lisäksi luvassa on köysitehtäviä sekä muita yllätyksiä. Reitti kiertää Läntisellä Uudellamaalla, mm. Raaseporin, Hangon, Siuntion, Kirkkonummen ja Inkoon alueella.

Endurance Quest on osa seikkailu-urheilun maailmancup -sarjaa. Kilpailun parhaille joukkueille on luvassa osallistumisoikeus seikkailu-urheilun MM-kisoihin Ranskaan syyskuussa.