Erkkilä ja Ylinen voittoihin Bodom Trailillä

Bodom Trailin miesten sarjan voittaja Juho Ylinen. Kuva: Rami Valonen

Bodom Trailin miesten sarjan voittaja Juho Ylinen. Kuva: Rami Valonen

Anna-Stiina Erkkilä ja Juho Ylinen voittivat lauantaina kilpaillun Bodom Trailin, jossa matkana oli 21 kilometriä.

Erkkilä on ollut kauden komeetta Suomessa. ennen Bodom Trailiä hän ennätti Nuuksio Classicin (43 km), Aulanko Tower Trailin (22 km), Vaarojen maratonin (43 km).

– On ollut kyllä hieno kausi. Olen palautunut kisoista ja treeneistä tosi hyvin. Tiesin, että tänään ei ole mitään mahdollisuutta reittiennätykseen, kun maasto oli niin mutainen. Oman ennätykseni kuitenkin tein ja tähän on hieno päättää tämä hieno kausi, Bodomin reittejä kotipolkuinaan pitävä Erkkilä iloitsi järjestäjien tiedotteessa.

Bodom Trailin erittäin mutaisella reitillä Erkkilän voittoaika oli 1.44.36. Pauliina Pohja oli toinen (1.55.33), ja Julia Silvennoinen kolmas (1.58.49). 

Bodom trail 2020 naisten voittaja Anna Stiina Erkkila Miska KoivumakiAnna-Stiina Erkkilä tuulettaa naisten sarjan voittoa. Kuva: Miska Koivumaki

Erkkilä kiittelee kehittymisestään valmentajaansa Juuso Simpasta, joka on maamme parhaita polkujuoksijoita.

– Juuso on tehnyt minulle hyvän ohjelman ja hänen opeillaan olen mennyt nyt noin vuoden. Mielenkiintoista katsoa, paljonko kilometrejä lopulta kertyy tänä vuonna, mutta ainakin treenimäärät ovat selvästi kasvaneet.

Bodom Trailin miesten sarjan voittoon juoksi Juho Ylinen, jonka neljäs irtiottoyritys kahdesta muusta suunnistajasta, Talvisesta ja Ari-Pekka Lassilasta, jälkimmäisellä yhdeksän kilometrin lenkillä onnistui. 

– Vähän kieltämättä jännitti alussa, kun mentiin niin kovaa vauhtia ensimmäiset kilometrit (3.30-3.40 min/km). Ajattelin jo, että pitääkö tässä taas tyytyä johonkin kolmossijaan. Vähitellen vauhti onneksi tasaantui ja lopussa löytyi vielä voimia, maalilinjan ajassa 1.28.56 ylittänyt Ylinen kertoi.

Talvinen oli toinen ajalla 1.29.46 ja samalle sijaluvulle hän päätyi myös kiertueen yhteispisteissä. SM-maastoissa seitsemänneksi juossut Lassila väsähti lopun rankoissa nousuissa neljänneksi ajalla 1.32.41.

Koronajärjestelyt onnistuivat

12 kilometrin kilpailussa voittoa tuulettivat Oona Hilkamo (57.31) ja Lari Takanen (48.43). Bodom Nightin 10 kilometrillä pimeän hallitsivat parhaiten Julia Silvennoinen (53.12) ja Samu Heiska (41.57), jonka aika on samalla uusi reittiennätys.

Silvennoinen vei nimiinsä myös Bodom Doublen (Bodom Nightin ja 21 km:n matkan yhteistulos). Miesten tuplan ykkönen oli Jukka Nurminen. Junioreiden 6 kilometrillä voitot menivät Silja ja Eetu Valtolalle. Yrityksille suunnatun Bodom Team -joukkuekisan voittopysti matkasi puolestaan vuodeksi Finnair Active Clubin haltuun.

Kaikkiaan Bodom Trailin kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistui noin 650 juoksijaa. Koronan takia peräti 2/3 ilmoittautuneista joko siirsi osallistumisensa ensi vuoteen tai perui kokonaan. Normaalisti tapahtuma kerää yhteensä pari tuhatta osallistujaa ja on yksi maamme suurimmista.

– Olen tosi iloinen siitä että tapahtuma pystyttiin järjestämään. Lopullinen varmuus siitä saatiin vasta muutama päivä ennen kisaa. Järjestelyjen laadusta ei kyllä tingitty vähääkään. Ajatus oli, että jos kisa pidetään, se pidetään kunnolla, eikä himmailla, kilpailun johtaja Terho Lahtinen sanoi.

– Urheilullisesti taso oli huippukova. Hienoa nähdä, että polkujuoksun arvostus kilpaurheiluna on vahvassa nousussa. Kelikin suosi erityisesti lauantaina, ja vaikka järjestelyissä oli paljon uutta, niin ne toivat myös hyviä uusia kokemuksia. Esimerkiksi lähtöjen porrastus toimi sujuvasti, ja sen ansiosta poluille ei syntynyt samanlaisia jonoja kuin aiemmin. Tätä myös monet osallistujat kiittelivät.

Ensi vuonna Bodom Trail järjestetään normaalilla paikallaan 7.-8. toukokuuta.

– Toivottavasti epidemiatilanne on silloin jo parempi. Ensi vuodelle on siirtänyt osallistumisensa noin tuhat henkilöä, eli uusia paikkoja on jäljellä todella vähän. Täytyy miettiä tarkasti, millaisella konseptilla ensi vuoden kisa vedetään läpi.

Tulokset