Finnspring peruuntumassa, NUTS Karhunkierros siirtymässä, Jukolalla kolme vaihtoehtoa

Venlojen viesti lähtö. Kuva: Marjo Lalli

Venlojen viesti lähtö. Kuva: Marjo Lalli

Hallituksen torstainen linjaus yli 500 hengen tapahtumien peruuntumisesta vaikuttaa luonnollisesti myös kestävyysliikuntatapahtumiin.

Huhtikuun lopussa suunnistettava Finnspring olisi totetutuessaan kerännyt Salon seudulle noin 2000 suunnistajaa. Kilpailunjohtaja Elina Kivelä kertoo, että tapahtuman siirto myöhemmälle kesälle ei ole todennäköinen vaihtoehto.

– Noudatamme tietenkin ohjeistusta varsinkin kun suunnistuskisojen hygienia on mitä on ja maailman rankin status olisi tuonut paikan päälle myös runsaasti ulkomaalaisia osanottajia. Meillä on huonoja kokemuksia tapahtumien siirrosta. Seuramme Angelniemen Ankkurin kilpailutoimikunta kokoontuu myöhemmin, mutta meillä painaa syksyllä järjestettävä SM-sprintti ja Halikko-viesti päälle.

Lisäys: Angelniemen Ankkuri tarkensi jutun julkaisun jälkeen, että Viestiliigan, maailman rankin osakilpailun sekä katsastusten kohtaloa pohditaan vielä. Lisäksi myöhempi ajankohta nähdään vielä mahdollisuutena.

NUTS Karhunkierros kaksi viikkoa eteen päin

Loppuunmyyty polkujuoksutapahtuma NUTS Karhunkierroksella on suunnitelma siirtää tapahtuma kaksi viikkoa eteen päin kesäkuun ensimmäiselle viikonlopulle 5.-6.6.

– Asia on ihan tuore, mutta siirto kesäkuun alkuun on tämän hetken suunnitelma. Tulemme informoimaan asiasta kilpailujoita. Normaalit peruutusehdot ovat voimassa. Toivomme, että ihmiset eivät ruuhkauta palautekanaviamme, sanoo tapahtumajohtaja Jouko Kaarteenaho.

Kaarteenaho näkee, että jos uusi päivämäärä ei onnistu, noin 3000 henkeä kokoava tapahtuma perutaan tältä vuodelta kokonaan.

Jukolalla kolme vaihtoehtoa

Suomen suurin aikuisliikuntatapahtuma Jukola suunnistetaan Rovaniemellä 13.-14. kesäkuuta. Kilpailunjohtaja Martti Anttila näkee tällä hetkellä kolme vaihtoa. Ensimmäinen on se, että Jukola juostaan suunnitellusti kesäkuussa. Mikäli hallituksen tämän päiväinen linjaus saa jatkoa, jäljelle jää kaksi vaihtoehtoa.

– Yksi vaihtoehto on, että tapahtuma perutaan kokonaan. Toinen on se, että Jukola siirretään elo-syykuulle, mutta tämä on nyt omaa henkilökohtaista pohdintaa. Asiasta keskustellaan Kaukametsäläisten ja Suomen Suunnistusliiton kanssa. Hankala tässä vaiheessa kommentoida asiaa ja mahdollisesta päätöksen ajankohdasta sen enempää, sanoo Anttila Kestävyysurheilu.fille.

-Petri Ikävalko