Forsman ja Sakala uusivat Ursak-voittonsa

 Kisastartti Pärnävaaran ulkoilukeskuksessa, tapahtumaan ilmoittautui 80 kahden hengen joukkuetta.  Kuva: Karri Pasanen

Kisastartti Pärnävaaran ulkoilukeskuksessa, tapahtumaan ilmoittautui 80 kahden hengen joukkuetta. Kuva: Karri Pasanen

Team Halti Adventure 2, Petri Forsman ja Mikko Sakala, voittivat lauantaina ja sunnuntaina Pohjois-Karjalassa kisatun Ursak-seikkailukisan pisimmän, Extreme-sarjan. He tulivat maaliin 23 tuntia lähdön jälkeen. Sama kaksikko juhli saman sarjan voittoa myös vuosi sitten. Toiseksi tuli Team Kandersteg, Laura Petäjämäki ja Pekka Teivaanmäki, reilun tunnin erolla voittajiin.

Viikonlopun kolea ja tuulinen sää tuntui voittajienkin suorituksessa.

- Ei olisi ehkä pitänyt käydä vaihtamassa varusteita ollenkaan kisakeskuksessa. Kun säätää varusteita, niin tulee vaan kylmä. Jos olisi jatkanut samoilla varusteilla, voi olla, että olisi mennyt paremminkin, kommentoi Forsman kisan jälkeen.

Paras naisjoukkue, Karsu.fi, Krista Joona ja Kaisa Pesonen, tuli maaliin ajassa 25 h 25 min.

Challenge-sarjan voittivat Pasi Liuha ja Heikki Pulkkinen hieman yli 12 tunnin suorituksellaan. Forsman ja Sakala. Kuva Karri Pasanen

Suljettu kaivosympäristö reitin erikoisuutena

Extreme- ja Challenge-sarjojen reitit kiersivät Outokummun vanhassa kaivosmiljöössä. Parin tunnin aikana joukkueet muun muassa kiipesivät Euroopan toiseksi korkeimpaan, Keretin kaivostorniin (96 metriä), ja laskeutuivat pilkkopimeään Outokummun vanhan kaivoksen kaivoskuiluun.

- Se oli hauskaa. Tämä oli sellaista, mitä ei muuten koskaan pääse tekemään, Laura Petäjämäki sanoo.

mainos - artikkeli jatkuu alla

Viimeinen melonta poistettiin ohjelmasta

Kisa käynnistyi kello 10.00 lauantai-aamuna Liperin Pärnävaaran ulkoilukeskuksessa. Extreme-sarjassa täyden reitin kiertäneet joukkueet kulkivat yli 250 km ja Challenge-sarjassa yli 140 km. Extreme-sarjassa kolme joukkuetta kiersi koko radan.

- Navakan tuulen takia sunnuntai-aamulle suunniteltu melonta jätettiin pois. Muuten järjestelyt ovat sujuneet suunnitelmien mukaan, sanoo Janne Turunen kilpailun järjestäneestä Karelian Seikkailu-urheilijat ry:stä.

Extreme-sarjan kolme parasta ja noin-ajat:

1. HALTI Adventure Team 2, Petri Forsman ja Mikko Sakala 23.00 h
2. Team Kandersteg, Laura Petäjämäki ja Pekka Teivaanmäki, 24 h 15 min
3. Free Adventure, Tuomas Säily ja Juhani Tolonen, 24 h 40 min