Forsman ja Sakala veivät Ursak-voiton

Voittajat saapumassa Joensuun Ilosaareen. Kuva: Teemu Saramäki

Voittajat saapumassa Joensuun Ilosaareen. Kuva: Teemu Saramäki

Kova tuuli teki melonnasta rankkaa.

Petri Forsman ja Mikko Sakala voittivat Joensuussa ja Kontiolahdella kisatun Ursak-seikkailukisan pisimmän, Extreme-sarjan. Forsmanin ja Sakalan HALTI Adventure Team voitti toiseksi tulleen Turkka Forest –joukkueen Tuukka Turkan ja Jarno Mikkolan yli 3,5 tunnilla. Forsman ja Sakala tulivat maaliin ajassa 22 tuntia 26 minuuttia.

—Tämä oli haastavimpia ja teknisimpiä kisoja Suomessa, joissa itse olen ollut. Pyöräilyosuudet olivat hienoa teknistä pätkää. Juoksu oli paikoitellen hankalaa, mutta toisaalta reitti tarjosi tosi hienoja paikkoja. Kivistä ja puskaista, mutta hieno reitti kaiken kaikkiaan, kommentoi Forsman kisan jälkeen.

Tuuli vei melojia taaksepäin

Kisa käynnistyi lauantai-aamuna. Kärkijoukkueiden yhteinen viesti oli, että sunnuntaille ajoittunut, noin 26 kilometrin melontaosuus Paiholasta Pielisjokea pitkin Joensuun keskustaan oli reitin vaikein.

Vaikka joukkueet meloivat myötävirtaan, lännestä puhaltanut voimakas tuuli pysäytti etenemisen. Tuuli jopa painoi kanootteja taaksepäin, vaikka melojat tekivät hartiavoimin töitä.

—Oli rankka pätkä. Yritettiin mennä ensin joen keskellä, jossa myötävirta on voimakkain. Melottiin alussa vaahtopäitä vastaan, mutta jouduttiin menemään tyynempään rantaan, kertoi kolmanneksi sijoittuneen Free Adventuren Tuomas Säily.

Neljä joukkuetta kiersi koko radan

Extreme-sarjan reitti oli yli 210 kilometriä. Tästä noin puolet oli pyöräilyä ja noin 40 kilometriä melontaa. Ahvenisen alueella suunnistettiin 22 kilometrin yösuunnistus juosten.

—Neljä joukkuetta kiersi koko radan. Joukkueiden erot kasvoivat kuitenkin suuriksi, ja lopuilla reittiä lyhennettiin, sanoo kilpailun johtaja Mikko Auvinen.

Alustavat tulokset:

Extreme-sarjan kolme parasta

1. HALTI Adventure Team, Petri Forsman ja Mikko Sakala 22 h 26 min
2. Turkka Forest, Tuukka Turkka ja Jarno Mikkola, 26 h 4 min
3. Free Adventure, Tuomas Säily ja Juhani Tolonen.