Hallitus: Kaikki yli 500 ihmisen tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Suomen hallitus on ilmoittanut, että kaikki yli 500 henkilön yleisötilaisuudet perutaan Suomessa toukokuun loppuun asti.

Hallituksen linjaus rajoittaa yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksia vaikuttaa moneen urheilutapahtumaan Suomessa. Esimerkiksi jääkiekon Liigan ottelut ja Jokerien pudotuspelit KHL-liigassa vetävät tuhansia katsojia.

Liigassa piti olla enää kaksi runkosarjakierrosta jäljellä, huomenna ja lauantaina. Pudotuspelien oli määrä alkaa ensi viikolla. Kakkostasolla Mestiksessä yleisömäärät lasketaan sadoissa ja ajoittain jopa 1 500 katsojassa.

Naisten jääkiekkoliigassa edessä ovat finaalipelit. Ne vetävät miesten otteluja vähemmän katsojia.

Jalkapallossa kotimaisen miesten liigakauden on määrä alkaa pääsiäisenä, ja myös sen otteluissa käy yli 500 katsojaa.

Rajoitukset vaikuttavat myös sisäpalloilulajeihin, sillä esimerkiksi koripallossa, lentopallossa ja salibandyssä yleisömäärät nousevat usein yli 500:n.

Miesten salibandyliigassa ovat menossa puolivälierät, ja esimerkiksi Classicin, Nokian KrP:n ja Oilersin tuoreimmissa kotiotteluissa yleisömäärät olivat 650:n ja lähes tuhannen välillä.

Koripallossa ja lentopallossa pelataan vielä miesten runkosarjoja. Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pudotuspelit ovat alkamassa.
Hallituksen linjaus yleisötapahtumien rajoittamisesta kestää toukokuun loppuun.

Miten käy Kontiolahden maailmancupin?

Kontiolahdella ovat tänään alkamassa ampumahiihdon maailmancupin kilpailut, joihin odotetaan runsaasti yleisöä. Niiden kohtalo on nyt vaakalaudalla, kuten Vantaalla kilpailtavan joukkuevoimistelun maailmancupin, johon odotetaan 1 400 ihmistä.

Hiihdon SM-kisojen ja Suomen cupin osalta Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen sanoi aiemmin tänään STT:lle, että liitto odottaa viranomaismääräyksiä.

SM-hiihdot ovat Ristijärvellä 3.–5. huhtikuuta ja Suomen cup Pyhäjärvellä maaliskuun lopussa.

(STT & Kestävyysurheilu.fi)