Harri Sopanen neljäs para-pyöräilyn maailmancupin maantieajossa

Harri Sopanen nousi neljänneksi parapyöräilyn maailmancupissa. Kuva: Suomen Pyöräily

Harri Sopanen nousi neljänneksi parapyöräilyn maailmancupissa. Kuva: Suomen Pyöräily

Harri Sopanen paransi suorituksiaan para-pyöräilyn maailmancupissa Italiassa, kun vuorossa oli käsipyörien H1-luokan maantieajo. Puolimatkassa Sopanen taisteli sijoista 5 - 6., mutta nousujohteinen ajo toi lopulta neljännen sijan.

- Nyt oli huomattavasti parempaa tekemistä kuin aika-ajossa. Huomioiden kisareitti, ajoon ja tulokseen pitää olla tässä kohtaa tyytyväinen, Sopanen kommentoi tiedotteessa.

H1-luokan kilpailua typistettiin alkuperäisestä 18,2 kilometriin, koska erittäin raskas reitti olisi tehnyt kilpailun kestosta sääntöjen valossa liian pitkän.

- Päätös matkan lyhentämisestä tuli vain puoli tuntia ennen starttia, mutta se oli oikea ratkaisu: reitin kolmen kilometrin yhtämittainen loppunousu oli meidän vammatasolla todella kova ajaa kaksikin kertaa ylös, vaikka vastapainona oli erittäin vauhdikas, mutta tekninen laskuosuus, jossa huippunopeudet nousivat 70-80 kilometriin tunnissa, Sopanen jatkoi.

Samaisessa H1-luokassa kilpailevan Teppo Polven päivä oli tukkoinen.

- Kroppa lähti käyntiin vasta kisan puolivälissä. Loppunousun jälkeen ajoin niin sumussa, että vedin maalisuoraa edeltävän mutkan suoraan suoja-aitoihin. Mies on kunnossa, mutta jalkatuki vääntyi käyttökelvottomaksi. En onneksi menettänyt törmäyksessä yhtään sijaa, vaikka aikaa tärveltyi melkoisesti, Polvi kertasi kisan tapahtumia.

Polven sijoitus oli lopulta seitsemäs.

H3-luokan 45,5 kilometrin maantieajossa Jani Peltopuro oli 24:s . Peltopuro ajoi miltei koko kilpailun yksin ilman vetoapua.

- Kärki meni menojaan muutaman kilometrin ajon jälkeen ja jäin taittamaan matkaa yksin kun ei löytynyt omaan vauhdinjakoon sopivia kilpakumppaneita, Peltopuro harmitteli.

Para-pyöräilyn maailmancup jatkuu ensi viikolla Belgian Ostendessä, jossa kisataan käsipyörien aika-ajon osalta jo torstaina. Belgian osakilpailuun osallistuvat myös näkövammaisten tandempari Pauliina Hatunen – Tiina Nieminen sekä maailmancup-debyyttinsä tekevä käsipyöräilijä Janne Seppälä. Peltopuro ei kilpaile Belgiassa.

Tulokset, para-pyöräilyn maailmancup:

H1-luokan maantieajo 18,2 km:

1. Benjamin Fruh, Sveitsi 1:11,00
2. Fabrizio Cornegliani, Italia 1:11,08
3. Maxime Hordies, Belgia 1:11,08
4. Harri Sopanen, Suomi 1:15,46

7. Teppo Polvi, Suomi 1:21,34

H3-luokan maantieajo 45,5 km:

1. Jean-Francois Deberg, Belgia 1:38,31
2. Walter Ablinger, Itävalta 1:41,07
3. Vittoria Podesta, Italia 1:43,17

24. Jani Peltopuro, Suomi, 1:54,43