Heiska ja Antila juhlivat Ilkan polulla – Kangasala SK vahvin viestissä

Samu Heiska oli vahvin Komian Ilkan polulla Pohjanmaalla. Kuva: Jorma Taini

Samu Heiska oli vahvin Komian Ilkan polulla Pohjanmaalla. Kuva: Jorma Taini

Maamme suunnistajien eliittiin tähyävä TuMe:n kyröläiskasvatti Samu Heiska ja vaasalaistunut IK:n kasvatti Johanna Antila (Raja-aho) olivat omaa luokkaansa pyhäinpäivänä neljännen kerran järjestetyllä Komia Ilkan polulla Kurikan Tuiskulasta Ilmajoen Tuomikylään ja merkkauttivat vaihtelevalla 35 kilometrin reitillä loppuajoikseen 2.26.35 ja 2.51.14.

– Oli se vaan kova otatus, kun lihaksisto ei oikein toiminut viimeisellä kympillä ja takareisi pukkasi kramppia, tuumi Heiska.

Hän sai alkumatkasta seurakseen KRIK Finlandia edustavan Matti Tainin, mutta hän joutui antamaan periksi Santavuoren ylä- ja alamäet vauhdilla porhaltaneelle Heiskalle.

– Kun ennen puoltaväliä oli niin pitkä märkä pätkä, en saanut lätäkköjä kiertäen omaa juoksua kulkemaan, selvitti Taini.

Vaikka 29-vuotias Heiska debytoi jo seitsemän vuotta sitten Vaarojen maratonilla, hän lupasi pitää fokuksen lujasti suunnistuksessa.

Viime vuoden kakkossijansa uusinut Taini kellotti ajakseen 2.34.35 ja piti selvästi takanaan Rasti-Kurikan Eero Markkilan.

Märästä reitistä huolimatta Johanna Antila otti naisten reittiennätyksensä nimiinsä, kun hän alitti kahdeksalla minuutilla ex-maajoukkuehiihtäjä Merja Kuusiston nimissä olleen entisen ennätyksen.

Johanna Antila jtJohanna Antila juoksi naisten reittiennätyksen. Kuva: Jorma Taini

– Eka kymppi taittui lämmitellessä, mutta sen jälkeen alkoi kulkea, juttusi itseään elämäntapajuoksijaksi tituleerannut 40-vuotias Antila.

Hän teki alta parikymppisenä kovaa tulosta ratamatkoilla juostuaan 1500 ja 3000 metriä aikoihin 4.30,51 ja 9.44,49.

Antila starttasi vasta kolmannen kerran tällä kaudella. Ykkössijat ovat irronneet myös elokuun alussa Hämeenlinnan kaupunkimaratonilla (3.04.22) ja syyskuun alussa Nuuksio Trail Ultralla (72 km) uudella kisaennätyksellä 7.25.47.

– Polkujuoksun tekniikassa on vielä hiomista. Vauhtia haen kadulta ja tieltä, selvitti Antila.

YKV:n Eija Keski-Säntti oli tavoilleen uskollinen ja otti jo neljännen kerran peräkkäin kakkossijan, kun viime vuoden voittaja Nokian Assi Steurs taipui ajoin 3.07.59 ja 3.11.15.

Ari-Pekka Lassilalle Pikku Ilkan reittiennätys

Koovee:n suunnistaja ja kasvattajaseuransa Vetelin Urheilijoiden juoksija Ari-Pekka Lassila otti miesten 17 kilometrillä (Pikku Ilkan polku) reittiennätyksen nimiinsä, kun hän merkkautti ajakseen 1.05.27.

– Sain juosta lujaa, sillä loivapiirteisellä reitillä oli sopivasti tasaistakin.

Puolimaratonin hiljattain 1.12.07 taittanut 33-vuotias Lassila sai pistää parastaan, sillä suunnistuksen superlupaus Turun 18-vuotias Touko Seppä taipui vain runsaalla minuutilla (1.06.32). Vaasalaisjuoksija Tommi Lintala kiri kolmanneksi ajalla 1.07.57.

– Runsaan kilometrin tiepätkällä kaveri karkasi, myönsi Seppä.

Sprinttisuunnistuksen maailmancupissa Suomea edustanut Femmanin Julia Järveläinen (Björkstrand) otti naisten 17 kilometrillä heti kärkipaikan ja teki ajallaan 1.20.56 yli viiden minuutin eron Frida Nyqvistiin. RaJu:n Emilia Melender oli kolmas.

-Yritin lähteä kovaa ja lisäksi mäkisellä osuudella tavoittelin edellä juoksevien miesten selkiä, avasi 27-vuotias Järveläinen taktiikkaansa.

Kangasala SK upotti Tukin

mikko holli samu lehtolaKangasala SK:n vahvareitinen Mikko Hölli viemässä Kangasala SK:n viestiä. Kuva: Samu Lehtola

 Viime vuonna neljä osuutta käsittäneessä 35 kilometrin viestissä toiseksi jäänyt Kangasala SK:n nelikko Antti Rantala, Samu Lehtola, Santeri Sainio ja Mikko Hölli haki revanssia entisistä kestävyysjuoksijoista koostuneesta Nurmonjoen Tukin seinäjokelaisyhdistelmästä (Tuomo Hippi, Tomi Penninkangas, Timo Mäntylä ja Pasi Palonen) ja onnistuivatkin uudella reittiennätyksellä 2.34.13.

– Lähdimme matkaan sillä mielellä, että upotamme tällä kertaa Tukin, paljastivat KangSK:n suunnistajat.

Puolimatkassa kärjessä ollut Tukki jäi toiseksi, ja ero maalissa venähti yli kolmeksi minuutiksi. Team RaJu Seinäjoelta oli kolmas ajalla 2.40.36.

Erikoismaininnan 13 joukkueen miesten viestissä ansaitsevat RasKu:n Pojat, jotka ylsivät erittäin nuorella kvartetilla Eemeli Hemminki 10 v, Johannes Orhanen 11 v, Kaarlo Orhanen 9 v ja Joakim Savinainen 10 v hienosti kuudenneksi kovalla ajalla 3.01.02.

Naisten viesti oli laihialaisen Lujaladiesin heiniä ajalla 3.37.41, sillä isokyröläiset Kyröön Komiat eivät pystyneet vastaamaan.

Järjestelyistä vastannut Komia Flow:n kolmikko Jenny ja Mikko Patana sekä Juuso Tuomaala on onnistunut hallitusti kasvattamaan tapahtumaa, mihin osallistui nyt jo lähes 300 polkujuoksun harrastajaa.

Tulokset

-Jorma Taini