Helena Ekholm lopettaa tämän kauden jälkeen

Ruotsalainen ampumahiihtäjä Helena Ekholm kertoi lauantaina Ruhpoldingin MM-kisoissa, että hän päättää uransa tämän kauden jälkeen. Ekholm on voittanut uransa aikana kolme maailmanmestaruutta.

Ruotsalainen ampumahiihtäjä Helena Ekholm kertoi lauantaina Ruhpoldingin MM-kisoissa, että hän päättää uransa tämän kauden jälkeen. Ekholm on voittanut uransa aikana kolme maailmanmestaruutta.

Näin sunnuntainen Ruhpoldingin yhteislähtökilpailu jäi 27-vuotiaan Ekholmin viimeiseksi arvokilpailustartiksi. Ekholm oli kilpailun 15., mutta oli epäonninen menettäen runsaasti aikaa joukkokaatumisessa, joka tapahtui stadionille tultavassa tiukassa laskussa.

– Lopettaminen tämän kauden jälkeen on kypsynyt vähitellen pitkän ajan kuluessa. Päätöksellä ei ole mitään tekemistä tulosten kanssa, vaan se tulee sydämestä. Minusta tuntuu, että elämässä on aika suunnata kohti uusia tavoitteita. Valitettavasti minulla ei ole 100-prosenttista motivaatiota, jota tarvitaan mentäessä kohti vuoden 2014 olympiakisoja, kirjoittaa Helena Ekholm kotisivuillaan ja jatkaa.

– Minun seitsemän kilpailuvuottani maajoukkueasussa ovat olleet elämäni parhaat vuodet, enkä haluaisi vaihtaa niitä mihinkään muuhun maailmassa, Helena Ekholm kertoo.

Maailmancupin karkeloihin Helena Ekholm tuli mukaan kaudella 2005–2006. Helena Ekholm tunnettiin tyttönimellä Jonsson ennen kuin hän meni naimisiin David Ekholmin kanssa vuonna 2010. Maailmancupin kokonaiskilpailun hän voitti kerran, kaudella 2008–2009. Henkilökohtaisia osakilpailuvoittoja hän saavutti 11.

Maailmanmestaruudet hän voitti Anterselvan sekaviestissä 2007, Pyeongchangin takaa-ajokilpailussa 2009 ja viime vuonna Hanty-Mansijskissa normaalimatkalla. Lisäksi hänellä on yksi MM-hopea ja neljä MM-pronssia. Vancouverin olympialaisissa hän jäi ilman mitaleita.

Magdalena Neunerin ja Helena Ekholmin lopettamispäätösten jälkeen naisampumahiihdossa on ensi kaudella tilaa uusille menestyjille.

>> Helena Ekholmin kotisivut