Jarkko Kinnunen tähtää kärkisijoille Daegun MM-kisoissa

kinnunenintroEilen ylivoimaiseen 20 km:n suomenmestaruuteen Turun Kalevan Kisoissa kävellyt Jarkko Kinnunen on noussut yhdeksi harvoista mitalitoivoistamme ja mahdollisista menestyjistämme Daegun MM-kisoissa. Hevoskuuri jutteli Jarkon kanssa Pirkkalan yöhölkän yhteydessä ja kyseli harjoittelun sujumisesta.

kinnunen_introIIJarkko Kinnunen tähtää korkealle Daegun MM-kisoissa. Kuva: Jarno MaimonenEilen ylivoimaiseen 20 km:n suomenmestaruuteen Turun Kalevan Kisoissa kävellyt Jarkko Kinnunen on noussut yhdeksi harvoista mitalitoivoistamme ja mahdollisista menestyjistämme Daegun MM-kisoissa. Hevoskuuri jutteli Jarkon kanssa Pirkkalan yöhölkän yhteydessä ja kyseli harjoittelun sujumisesta.

Useimmat varmaankin muistavat vielä hyvin Jarkon periksiantamattomuuden viime vuoden Barcelonan EM-kisoista, joten varmaa on, että myös Daegussa Jarkko tulee antamaan kaikkensa. Barcelonassa suoritus päättyi keskeytykseen, kun mies poimittiin hämärän rajamailta pois radalta ja vietiin suoraan tiputukseen. Jarkkohan olisi itse jatkanut loppuun asti ja tuollaisella tahdonvoimalla menestystä tulee varmasti jatkossa, kun kaikki menee nappiin.

Hei Jarkko! Näytät varsin tyytyväisen oloiselta. Miten on harjoittelusi sujunut kesällä?

– Hei! Hyvää kuuluu! Viimeiset kaksi kuukautta harjoittelu on sujunut loistavasti eli kesäkuusta lähtien. Olen pystynyt tekemään hyviä kilpailuvauhtisia harjoituksia. Päätimme valmentajani kanssa, että tällä kertaa en lähdekään vuoristoleirille, vaan pysyn täällä kotimaassa. Ainakin nyt se näyttää hyvältä ratkaisulta. Vuoristossa ja korkealla vauhdit jäävät aina vähän hitaammiksi ja nyt tarvitsin nimenomaan niitä kilpailuvauhtisia harjoituksia. Täällä kotimaisemissa olen pystynyt tekemään hyvin vauhdillisesti oikeita treenejä. Marraskuisen polvioperaation jälkeen pystyin aloittamaan uuden harjoituskauden normaalia myöhemmin, joten tässä erilaisessa tilanteessa ei ollut nyt tarvetta lähteä korkealle.

Millaisia nämä sinun kovat kilpailuvauhtiset harjoitukset ovat olleet?

– Ne on 40 km:n pituisia kiihtyvällä vauhdilla tehtyjä kilpailunomaisia harjoituksia. Niitä tuli tehtyä 1,5 kuukauden aikana neljä, ja oikeastaan kahden viikon aikana tein kolmen harjoituksen kuurin. Nyt vielä jutellaan valmentajan kanssa, mutta varmaankin teen yhden kovan nelikymppisen ennen kuin lähdemme reissuun 15. elokuuta. Liian väsyneenä ei ole hyvä lähteä reissuun, vaan on parempi olla palautuneena eli sen takia kannattaa vielä miettiä, kuinka monta kovaa treeniä kannattaa ennen lähtöä tehdä.

Millainen sinun valmistautuminen on paikan päällä ennen kisaa? Nythän tässä tulee vielä aika pitkä aika ennen kisastarttia paikanpäällä.

– Teen varmaankin yhden kovan viimeistelytreenin, 35 km ja sitten on yksi lyhyempi terävämpi harjoitus ja näiden lisäksi teen sadan metrin vetoja, niin saa hiukan hermotusta ja nopeutta. Muuten vaan chillaillaan ja kerätään voimia ja rentoudutaan.

Millaisin tavoittein lähdet Daeguun?

– Kyllä ilman muuta kärkisijoja lähdetään tavoittelemaan, sen verran hyvin on harjoittelu sujunut. Kovia saavat olla kaverit, jotka minut voittavat MM-kisoissa.

Hienoa! Toivotaan kaiken onnistumista Daegussa ja tsemppiä viimeistelyyn!

- Tero Viljanen