Järvestä järveen swimrun käytiin sunnuntaina

Jaakko ja Ville Mäkelä ottavat ilon irti voitosta. Kuva: Teemu Oksanen

Jaakko ja Ville Mäkelä ottavat ilon irti voitosta. Kuva: Teemu Oksanen

Järvestä järveen swimrun -tapahtuma valloittin Espoon Luukin alueen metsäpolkut ja ulkoilureittit viime sunnuntaina. 

Tapahtuman lähtö ja maali olivat Luukin kartanon puistossa. Reitti kiersi seitsemän järven kautta noin 13 kilometrin matkan viitoitettua reittiä pitkin. Uintia matkalle kertyy noin 2,1 kilometriä ja uintiosuuksia on yhteensä 11 kappaletta. Pisimmillään uintimatkat olivat noin 500 metriä.

Miesten sarjassa kovaa tuloskunto jo aiemmissa kisoissa näyttäneet veljekset Jaakko ja Ville Mäkelä tykittivät uuden reittiennätyksen 1:14:06. Rataennätys edelliseltä vuodelta oli 1:16:31. Toiseksi tulivat triathlonistit Mika Luoto ja Ilkka Utriainen ja kolmanneksi Vesa Uuspelto ja Sami Naatula.

Naisten sarjan voittivat selkeällä vahvalla työllä Laura Tevelin ja Anu Uhotoinen uudella naisten reittiennätyksellä 1:31:23. Seuraavat neljä joukkuetta tulivatkin 1:30 min sisällä taistellen hurjasti podium paikoista. Hopealle kirivät kokeneet seikkailu-urheilijat Noora Pinola ja Henrika Backlund. Kolmanneksi MamAdventuren Hanna Jokinen ja Suvi Tiainen ja niukasti pronssissa kiinni ollut joukkue Eva-Lotta Backman ja Susanna Hokkanen.

Sekasarjan voittoon nousivat ensikertalaiset Emmi Löfberg ja Juha Hirsimäki ajalla 1:32:47. Toiseksi sijoittuivat swimrun-urheilijat Miia Tenhunen ja Tuomas Iivanainen ajalla 1:36:39 ja kolmanneksi hopeassa pitkään kiinni olleet Kristel Rugemalira ja John Rugemalira ajalla 1:36:54.

Kuntosarjan voittoon kiisivät Vesa Puttonen ja Ville Viksten ajalla 1:41:12.

Ensikosketuksen swimruniin tapahtumassa otti myös tuore 100 kilometrin suomenennätysnainen Noora Honkala.

Tulokset