Joel Naukkariselle pronssia opiskelijoiden MM-kisoissa Kiinassa

Kuva: Balint Czucz

Kuva: Balint Czucz

Olympiasoutaja Joel Naukkarinen sijoittui yksiköllä pronssille opiskelijoiden soudun MM-kilpailuissa sunnuntaina Shanghaissa.

Kiinan helteet ja korkea ilmankosteus toimivat Naukkariselle kilpailuetuna.

Naukkarinen voitti oman alkueränsä ja sai siten välipäivän ennen finaalia. Finaalista muodostui tiukka kamppailu. Ensimmäinen puolikas 2000 metrin matkasta oli erittäin tasaväkinen. Jälkimmäisellä puoliskolla alkoi syntyä eroja. Ensimmäisenä maaliviivan ylitti Iso-Britannian Charles McKeown (6:58) ja toisena Kiinan Zhi Chen (7:00). Naukkarinen puski kolmanneksi ajalla 7:04 ja sai pidettyä Italian ja Saksan venekunnat takanaan.

- Tuntui hyvältä, että ylsin tuohon aikaan, kymmenen sekunnin päähän ennätyksestäni. Hitaissa olosuhteissa ja vuokraveneell”, Naukkarinen sanoi tiedotteessa.

Naukkarinen kertoi, että hänellä oli kaksi tavoitetta kisoihin lähdettäessä.

NaukkarinenJoel2Shanghai

- Halusin päästä ulosmittaamaan tason, mihin olen parin vuoden yksikköharjoittelulla päässyt ja samalla harjoitella voittamista. Halusin myös ensimmäistä kertaa harjoitella itään päin matkustamista ajatellen Tokiota 2020. Aikaerorasitus ja ilmasto-olosuhteet tulivat nyt tutuiksi.

Naukkarisen kausi kokonaisuudessaan etenee erinomaisesti: helmikuussa hän nappasi sisäsoudun MM-hopean, kesällä yksiköllä opiskelijoiden EM-hopean ja MM-pronssin. Lisäksi Naukkarinen sijoittui Olli-Pekka Karppisen kanssa muutaman viikon yhteisharjoittelulla maailmancupin sijalle 13.

Opiskelijoiden soudun MM-kisojen tulokset

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast