Kalevan Kierros käynnistyy luistelulla

Kalevan Kierros käynnistyy tuttuun tyyliin luistelulla Oulunkylässä. Kuva: Sanna Karjalainen

Kalevan Kierros käynnistyy tuttuun tyyliin luistelulla Oulunkylässä. Kuva: Sanna Karjalainen

Kuuden kestävyysurheilulajin kilpailu Kalevan Kierros starttaa jälleen 2.-3. helmikuuta Helsingin Oulunkylän tekojääradalla 30 kilometrin luistelulla. Menneistä vuosista poiketen tänä vuonna on vain yksi yhtenäinen kierros ja kaikilla saman mittaiset matkat.

Hiihto suoritetaan tuttuun tapaan maaliskuussa Pirkan Hiihdon yhteydessä 45 kilometrin Pirkan Puolikkaalla. Täyden matkan voi myös toki hiihtää, tällöin Kalevan Kierroksella huomioon otetaan puolet saavuttamastasi lopputuloksesta.

Juoksumatkaksi on valikoitunut maraton, mutta puolikkaan juoksemalla saa myös hyväksytyn suorituksen kertoimen avulla. Maratonille lähdetään 18.5. Valkeakoskelta. Kesäkuun lopussa veneet lasketaan vesille Kymijokeen Iitissä, jossa yksin tai vuorosoutuveneellä soudetaan niin myötä- kuin vastavirtaankin 30 kilometriä. Heinäkuu on pyhitetty kammen pyörittämiselle, ja elokuun 10. päivä poljetaan Hyvinkäällä 65 kilometrin tempoajo. Kausi huipentuu syyskuun puoliväliin, jolloin Suomusjärvellä suunnistuksessa katsotaan keneltä rastit löytyvät vauhdikkaimmin.

Tervetuloa mukaan testaamaan miten kunto kestää koko vuoden mittaisella kierroksella!

Lisätietoja löytyy Kalevan Kierroksen kotisivuilta.