Kari Niemi-Nikkola jättää Olympiakomitean

Yhteistyö olympiaurheilun kanssa jatkuu konsultaatiosopimuksella.

Vuodesta 1998 Olympiakomiteassa ja vuodesta 2003 Olympiakomitean valmennuksen johtajana toiminut Kari Niemi-Nikkola päättää työnsä Olympiakomitean palveluksessa 31.7.2013. Niemi-Nikkola jatkaa kuitenkin yhteistyötä Olympiakomitean kanssa yksityisenä konsulttina.

- Karilla on ainutlaatuista osaamista ja asiantuntijuutta olympiaprojektien läpiviennistä Suomessa. Olemme sopineet, että Kari toimii asiantuntijanamme Sotšin olympiaprojektissa ja konsultoi Huippu-urheiluyksikköämme kisoihin valmistautumisessa. Yhteistyönmahdollisesta jatkosta päätetään Sotšin jälkeen, kertoo Olympiakomitean pääsihteeri Mika Sulin.

Myös Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski korostaa, että huippu-urheilun uudessa toimintatavassa resursseja ei ole varaa hukata, vaan kaikki osaaminen on valjastettava suomalaisen huippu-urheilumenestyksen eteen.

- Jatkossa Huippu-urheiluyksikkö vastaa jopa 15:n arvokilpailujoukkueen lähettämisestämaailmalle jokaisella 4 vuoden periodilla. Meidän on löydettävä parhaat tekijät kisaprojektien tekniseen valmisteluun, jotta Suomen joukkueiden ja urheilijoiden menestysmahdollisuudet näissä kilpailuissa olisivat optimaaliset. Sotšin kisat ovat edessä jo vuoden kuluttua, joten Karin kokemuksesta on luonnollisesti merkittävää hyötyä niihin valmistautumisessa, Kojonkoski sanoo.

Niemi-Nikkola itse kertoo päätöksen Olympiakomitean jättämisestä kypsyneen pidemmän prosessin seurauksena.

- Kun suomalainen huippu-urheilu ja sen toimenkuvat uudistuivat tämän vuoden alussa, tarjosi Olympiakomitea joitakin vaihtoehtoja entisen toimenkuvani tilalle. Katsoin kuitenkin ajankohdan sopivaksi kokeilla maaperää yrittäjänä, mikä tarjoaa Olympiakomiteaakin laajemmat toimintamahdollisuudet suomalaisen huippu-urheilun parissa.

Niemi-Nikkola toimii tällä hetkellä mm. Suomen Urheiluliiton hallituksen jäsenenä ja Suomen Valmentajat ry:n puheenjohtajana.

- Sotšin projekti on luonteva ja hyvä tapa siirtää osaamistani uusille vastuunkantajille ja samalla minulla on mahdollisuus katsastaa myös muita työtarjouksia, Niemi-Nikkola sanoo.

Niemi-Nikkola on toiminut Suomen olympiajoukkueen johtajana viisissä olympialaisissa, joissa suomalaisurheilijat ovat voittaneet yhteensä 23 mitalia. Talviolympialaiset järjestetään Sotšissa Venäjällä 7.-23.2.2014.

- Olympiakomitean tiedotus