Karsu.fi voittoon multisport -kauden avauksessa Karkkilassa

Victorinox Spring Adventure avasi multisport- ja seikkailu-urheilun kotimaisen kauden Karkkilassa 12. toukokuuta. Vaiherikkaan, yli 5,5 tuntia kestäneen trillerin voitti lopulta Karsu.fi selvällä erolla takaa-ajajiin.

Victorinox Spring Adventure avasi multisport- ja seikkailu-urheilun kotimaisen kauden Karkkilassa 12. toukokuuta. Vaiherikkaan, yli 5,5 tuntia kestäneen trillerin voitti lopulta Karsu.fi selvällä erolla takaa-ajajiin.

Kilpailu alkoi juoksuosuudella, jossa syntyi heti suuria eroja, kun kärjessä vauhdikkaimmin edennyt NeonSport teki suunnistusvirheen ja pummasi ykkösrastia yli 6 minuuttia. Kärkeen nousi tarkasti suunnistanut Karsu.fi sekä ja Avanti Adventure 2, jotka tulivat ensimmäiseen vaihtoon yhtä aikaa yli kolmen minuutin etumatkalla seuraaviin.

Pyöräilyssä jännitystä tarjosi pisin rastiväli, jossa kärkijoukkueet tekivät täysin erilaiset reitinvalinnat. Eteläistä reitinvalintaa käyttäneet NeonSport ja Hiiltomiehet saavuttivat kärjessä edennyttä ja pohjoisen kautta kiertänyttä Karsu.fi:tä selvästi. Seuraavalla rastivälillä NeonSport ja Karsu.fi ottivat hieman hitaamman reitinvalinnan ja tekivät pari suunnistusvirhettä, joiden johdosta Hiiltomiehet ohitti kärkikaksikon ja sai noin minuutin etumatkan melontaan. Hiiltomiehet sai kirittyä hieman lisää kaulaa melonnassa ja rantautui melontaosuudelta noin 2,5 minuuttia ennen NeonSportia ja melkein 5 minuuttia ennen Karsu.fi:tä.

Kilpailun voitto ratkaistiin viimeisellä, n. 10km juoksuosuudella. Osuuden alussa NeonSport ohitti kärjessä edenneen Hiiltomiehet heittämällä ja kiri heti parin minuutin kaulan toiseksi nousseeseen Karsu.fi:iin ja kolmanneksi pudonneeseen Hiiltomiehiin. Karsu.fi jatkoi kiriään ja siirtyi koko kisan johtoon osuuden puolivälissä. NeonSport alkoi jäädä ja Karsu.fi kasvatti voittomarginaalin lopulta lähes kuuteen minuuttiin. Toiseksi sijoittui NeonSport ja kolmanneksi Avanti Adventure 2 vain parikymmentä sekuntia kakkossijasta jääneenä.

- Kisa oli tiukka loppuun saakka ja ratamestari oli laatinut hienon ja vaativan reitin. Haasteita riitti loppuun saakka, voittajajoukkue Karsu.fi:n Mikko Auvinen ja Jaakko Leppänen kommentoivat maalissa.

Myös nais- ja sekajoukkueiden sarjassa nähtiin tiukkaa kamppailua ja erot kärjessä jäivät pieniksi. Reitti osoittautui erittäin haastavaksi varsinkin naisten kilpasarjassa, jossa yksikään joukkue ei ehtinyt maaliin määräajan puitteissa.

Tulokset kärjen osalta:

Miehet:

1. 5:41:00 Karsu.fi (Mikko Auvinen, Jaakko Leppänen)
2. 5:46:51 NeonSport (Jaakko Mäkelä, Ville Mäkelä)
3. 5:47:15 Avanti Adventure 2 (Jorma Kainulainen, Janne Kortelainen)

Sekajoukkueet:

1. 5:28:14 Ulkoilunmaailma.fi (Mikko Kolehmainen, Johanna Leino)
2. 5:29:07 Team Turkka (Tuukka Turkka, Henrika Malmström)
3. 5:45:00 Adge raid adventure Inov8 (Paul Galode, Elo Saue)

Naiset: Ei koko radan kiertäneitä joukkueita.

Tulokset tulevat kokonaisuudessaan tuloslaskennan valmistuttua osoitteeseen www.multisport.fi

Miesten kilpasarjan kärjen kisan voi katsoa uusintana osoitteessa www.tulospalvelu.fi/gps/20120512springadv/?v=4

Multisport -kilpailuissa kaksihenkiset joukkueet kiertävät järjestäjän laatiman radan suunnistaen reittikirjan ohjeiden mukaan ja leimaten radalla olevat rastit. Kilpailuaika lähtee käyntiin lähdössä, ja nopeimmin reitin suorittanut joukkue voittaa. Victorinox Spring Adventuressa oli mukana lähes sata joukkuetta.

Victorinox Spring Adventure on osa kotimaista Multisport Cup -sarjaa, joka käsittää neljä osakilpailua: Victorinox Spring Adventure (12.5.), Luger No Limit Adventure (9.6.), Aquapac Multi Adventure (18.8.) ja XGlow-Kaato (29.9.). Kauden päätteeksi eniten pisteitä kerännyt joukkue kustakin kilpasarjasta kruunataan multisportin suomenmestariksi 2012. Multisport Cupin järjestää Suomen Multisport Urheilijat ry.