Kauppinen ja Talvitie suomalaisten parhaat gp-kilpailuiden toisena päivänä

Jarkko Kauppinen. Kuva: Kontiolahden Urheilijat/Heidi Lehikoinen

Jarkko Kauppinen. Kuva: Kontiolahden Urheilijat/Heidi Lehikoinen

Jarkko Kauppinen ja Venäjän Anastasia Kalina voittivat takaa-ajot ampumahiihdon kansainvälisissä gp-kilpailuissa Kontiolahdella. Naisten kilpailussa venäläiset veivät kolmoisvoiton, suomalaisista parhaana Tiia-Maria Talvitie oli neljäs. Edellispäivänä kahdeksanneksi sijoittunut Kauppinen pääsi lähtemään kärjessä, sillä hänen edellään olleet valkovenäläiset, Mika Kaljunen ja Ahti Toivanen eivät matkaan lähteneet. Kovassa tuulessa ammunnassa oli haasteensa kaikilla.

-Yritin tulla hakemaan harjoituksellista vaikutusta, mutta en sitä oikein saanut. Ei tämä oikein anna kuvaa siitä, mikä tilanne on. Ammunnassa oli vaihtelevat olosuhteet. Itse teen liikkeeseen ammuntaa, ja vasemmalta puolelta oleva tuuli ei sovi minulle yhtään. Olisin toivonut, että jos on näin kova tuuli, olisi tullut oikealta eikä vasemmalta. Vähän vaihtelevat mietteet tällä hetkellä, Kauppinen mietti.

Hän oli tyytyväinen, että kilpailut pystyttiin haastavista olosuhteista huolimatta järjestämään. Hän oli myös tyytyväinen, että pystyi niihin osallistumaan, sillä harjoituskausi on ollut vaikea.

- Jalka on ollut rikki kolme kuukautta, kyynärpää tulehtui elokuussa ja en 1,5 kuukauteen pystynyt tekemään ammuntaharjoittelua makuulla oikeastaan ollenkaan. Siinä suhteessa voi olla iloisin mielin, että olen tässä ja kaksi kuukautta on mennyt hyvin. Vaikea sanoa näiden kisojen perusteella mitään, viikon päästä Östersundissa ollaan vähän viisaampia. Vähän vaihtelevat mietteet tällä hetkellä, Kauppinen sanoo.

Nuorten valmennusryhmään kuuluva ja nuorten MM-kisoihin tähtäävä jalasjärveläinen Talvitie oli mietteliään oloinen kilpailun jälkeen.

- Tänään ei oikein sujunut ammunta, eikä hiihto oikein lähtenyt. On ollut raskas leirijakso takana, pohdin aamulla kauan, lähdenkö hiihtämään. Päätin lähteä, ja se oli väärä päätös. Kroppa ei yhtään pelannut. En ollut niinkään hengästynyt, mutta kroppa ei muuten jaksanut hiihtää, tämän syksyn ylioppilas sanoi.

Kontiolahdella kansainvälinen kilpailukausi jatkuu 30.11. –1.12. maastohiihdon FIS-kilpailuilla.

>>Tulossivu

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast