Kauppinen jäi häntäpäähän, Svendsen voitti jälleen

Emil Hegle Svendsen on juhlinut jo kolmea kultamitalia Nove Meston MM-kilpailuissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Emil Hegle Svendsen on juhlinut jo kolmea kultamitalia Nove Meston MM-kilpailuissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Emil Hegle Svendsen ja Martin Fourcade kävivät hurjan kirikamppailun, joka päättyi niukasti norjalaisen eduksi.

Suomen Jarkko Kauppinen on sijoittunut 56:nneksi ampumahiihdon MM-kisojen takaa-ajossa Nove Mestossa. Kauppinen lähti matkaan sijalta 38, mutta menetti asemiaan 12,5 kilometrin kisassa.
Kauppinen ampui kuusi sakkoa ja jäi kärjestä kuusi ja puoli minuuttia.

Maailmanmestaruuden voitti Norjan Emil Hegle Svendsen, jolle kulta oli jo kolmas Nove Mestossa. Svendsen löi loppukirissä Ranskan Martin Fourcaden loppuvenytyksensä ansiosta. Hopeamitali oli vastaavasti Fourcadelle kolmas hopea näissä kisoissa. Venäläinen Anton Shipulin otti pronssia ja Dmitriy Malyshko oli neljäs.

Kärkinelikko ratkaisi sijoitukset viimeisellä hiihto-osuudella kisaa siihen asti hallineen Svendsenin ottaessa yhden sakon viimeisellä pystypaikalla ja muiden selvitessä nolla-ammunnalla saavuttaen näin Svendsenin. Mutta loppukirissä kisojen kuningas oli jälleen lyömätön.

Svendsenille kolmas kulta

Norjalaista ampumahiihtoässää Emil Hegle Svendseniä ei taida pidätellä mikään Nove Meston MM-kisoissa. Sunnuntaina Svendsen otti jo kolmannen mestaruutensa, kun hän jätti kirikamppailussa Martin Fourcaden hopealle.

Kaksikko oli kärjessä samassa järjestyksessä jo lauantain sprintissä. Tuolloin Svendsenin voittoero oli kahdeksan sekuntia. Fourcade hiihti eron kiinni viimeisen ampumapaikan jälkeen, ja näytti karkaavan voittoon ennen pientä kompurointiaan loppusuoralla.

Ranskalaisen horjahdus ja tasapainoton loppuheittäytyminen kostautuivat sen verran, että Svendsen jatkoi kultaketjuaan 0,1 sekunnin erolla.

– Tiukaksi meni, mutta yhtä tiukkoja kamppailuja on ollut ennenkin, Svendsen sanoi.

Svendsen ampui kilpailussa vain yhden hudin, mutta se tuli viimeisellä ampumapaikalla. Venäjän Dmitri Malishko sai hänet kiinni, ja ryhmään liittyivät myös Fourcade ja Venäjän Anton Shipulin.

– Meitä oli yhtäkkiä neljä kärjessä. Päätin luottaa kiriini. Onnistuin kirissä Fourcadea vastaan, mutten tiennyt maalissa, olinko voittanut vai en, Svendsen kertoi.

Jarkko Kauppinen oli kuudella pummilla 56:s. Maaliin hän saapui verrattain hyvävoimaisena ja livahti stadionilta juoksuvauhtia. Voittaja veti saamaan aikaan henkeä kukituspaikalla.

Nove Mesto, Tshekki:
MM-kilpailut:
Miehet, takaa-ajo 12,5 km:

1) Emil Hegle Svendsen Norja 32.35,5 (1 sakko), 2) Martin Fourcade Ranska jäljessä 0,1 sekuntia (2), 3) Anton Shipulin Venäjä –3,6 (1), 4) Dimitri Malyshko Venäjä –5,4 (0), 5) Dominik Langertinger Itävalta –20,4 (0), 6) Jakov Fak Slovenia –29,7 (1), 7) Fredrik Lindström Ruotsi –43,4 (1), 8) Alexis Boeuf Ranska –46,6 (2), 9) Björn Ferry Ruotsi –48,1 (0), 10) Ole Einar Björndalen Norja –51,5 (4),
... 56) Jarkko Kauppinen Suomi –6.31,1 (6).

>> Tulokset

- STT