Kevään paralympiatapahtumat peruttiin – "Toiminnan piirissä on runsaasti riskiryhmään kuuluvia henkilöitä"

Parahiihdon maailmancup peruttiin Östersundissa. Kuva: NordicFocus

Parahiihdon maailmancup peruttiin Östersundissa. Kuva: NordicFocus

Suomen Paralympiakomitea peruu tai siirtää myöhempään ajankohtaan kaikki maalis- huhti- ja toukokuulle suunnitellut urheilu- ja liikuntatapahtumat koronaviruksen takia.

– Vallitseva tilanne on huolestuttava koko maailman osalta ja olemme hyvin tietoisia siitä, että Paralympiakomitean toiminnan piirissä on runsaasti riskiryhmään kuuluvia henkilöitä, Paralympiakomitean pääsihteeri Riikka Juntunen kertoi tiedotteessa.

Päätös koskee eri lajien sarjatoimintaa ja muita Suomessa järjestettäviä kilpailuja. Maalipallon, sokkopingiksen ja pyörätuolirugbyn sarjakaudet keskeytetään.

Lajijaostot päättävät myöhemmin SM-mitalien jakamisesta.

– Joukkueet ja ryhmät voivat edelleen harjoitella oman harkinnan mukaan tämänhetkisessä tilanteessa, mutta kilpailut ja muut laajemmat kokoontumiset eivät tämän kevään osalta tule kysymykseen, Juntunen sanoi.

Suomessa järjestettävistä kansainvälisistä tapahtumista siirtyvät esimerkiksi sähköpyörätuolisalibandyn EM-kilpailut, jotka piti järjestää kesäkuun alussa Pajulahdessa Lahden Nastolassa.

Norjassa ja Ruotsissa peruttiin paramaastohiihdon ja -ampumahiihdon maailmancupin finaalit, paralumilautailun maailmancupin finaalit ja para-alppihiihdon maailmancupin viimeiset osakilpailut.

(STT)