Kinnunen ja Kaasalainen kävelivät Suomen mestareiksi

kinnunenintroKalevan kisat polkaistiin käyntiin maantiekävelyjen tahtiin Turussa torstaina. Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen voitti miesten 20 kilometriä näytöstyyliin. Naisten 10 kilometrin Suomen mestaruuden vei Nokian Urheilijoiden Karoliina Kaasalainen.

kinnunen04082011Jarkko Kinnunen käveli ennätysajallaan mestaruuteen. Kuva: Jarno MaimonenKalevan kisat polkaistiin käyntiin maantiekävelyjen tahtiin Turussa torstaina. Jalasjärven Jalaksen Jarkko Kinnunen voitti miesten 20 kilometriä näytöstyyliin. Naisten 10 kilometrin Suomen mestaruuden vei Nokian Urheilijoiden Karoliina Kaasalainen.

Kalevan kisojen kilometrin mittainen kävelyreitti oli toteutettu Aurajoen rantaan, missä yleisö pääsi hyvin lähelle kilpailijoita. Tämä olikin kaikkien kannalta erinomainen ratkaisu, sillä tunnelma ja kannustus kisassa kohosivat suorastaan huikeiksi. Kilpailijat kehuivat poikkeuksetta reittiä ja yleisöä. Kisassa nähtiin myös lukuisia henkilökohtaisia ennätyksia.

kaasalainen04082011Karoliina Kaasalainen iloitsi voitostaan. Kuva: Terhi Halonen

Karoliina Kaasalainen voitti naisten 10 km maantiekävelyn

Naisten 10 kilometrin kävelyssä oli vain yksi suosikki, Nokian Urheilijoiden Karoliina Kaasalainen. Hän karkasi jo kisan varhaisessa vaiheessa omille teilleen ja käveli selvään voittoon ajalla 47.01. Aika uupui hänen ennätyksestään kuusi sekuntia. Oripään Vesan Anne Halkivaha oli ennätysajallaan 48.20 kilvan toinen ja Espoon Tapioiden vasta 14-vuotias Henrika Parviainen kolmas 51.01.

-    Kyllä se Suomen mestaruus hyvältä tuntuu. Kalevan kisat on minulle kauden pääkilpailu kevään Euroopan cupin ohella. Viime kautena en juurikaan päässyt kilpailemaan jalkavaivojen vuoksi. Sen vuoksi arvostan jokaista kisaa, jonka nyt kykenen kävelemään. Täysipainoisen harjoittelun pariin olen päässyt tammikuusta lähtien.

-    Ennätysparannusta lähdin tavoittelemaan, eli 46.30-46.40 loppuaikaa. Aika pitkään tuntui siltä, että siihen pystyn, mutta sitten tuli yksi varoitus ja huomautus. Sen jälkeen piti varmistella ja pyrkiä rentouttamaan kävelyäni.

-    Huomautukset tulivat polvikulmasta. Jos jostain huomautetaan, niin juuri siitä. Kun kävellään täysiä, niin tulee ylimääräistä puristamista, eivätkä polvet enää ojennu täysin.

-    Reitti oli hienossa paikassa ja kannustus valtavaa koko matkalla. Tuuli ei haitannut. Lähinnä se viilensi, kuten myös varjoisat paikat puiden alla. Seuraavat tavoitteet on menestyä maaottelussa ja PM-kävelyissä, kertoi iloinen Kaasalainen.

kavely_2011Heikki Kukkonen, Antti Kempas ja Aku Partanen yleisömeren keskellä. Kuva: Jarno Maimonen

Jarkko Kinnunen käveli ennätyksensä 20 kilometrillä.

Miesten kisa lähti rivakasti käyntiin, kun Jarkko Kinnunen nakutti ensimmäisen kilometrin mittaisen kierroksen aikaan 4.04. Kinnusen epätasainen vauhti rauhoittui puolen matkan jälkeen. Daegun MM-kisojen 50 kilometrille valittu Kinnunen voitti lopulta ylivoimaisesti ennätysajallaan 1.23.40. Kinnunen paransi ennätystään yli minuutin.

Lappeenrannan Urheilu-Miehien Heikki Kukkonen käveli toiseksi uudella ennätyksellään 1.26.51. Kinnusen kanssa MM-kisoihin valittu Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Antti Kempas oli kolmas ajalla 1.28.07.

-    Suomen mestaruus on aivan mahtava juttu! Erittäin hienoa oli voittaa täällä Turussa. Olen aivan fiiliksissä! En ole ikinä kävellyt tällaisessa kilpailussa Suomessa. Yleisö kannustus oli kerrassaan upeata! Maaottelussa voi kokea hieman samaa, mutta muuten tämä oli ainutkertainen kokemus. Kiitokset yleisölle, hekumoi Jarkko Kinnunen maalissa.

-    Tavoitteena oli, että loppuajasta löytyy numerot 1, 2 ja 3. Ne löytyivät, ja siinä mielessä olen tyytyväinen, mutta jäihän se kismittämään, etten alittanut valmentajani Kari Ahosen ennätystä 1.23.29.

-    Pitkästä aikaa pääsi yrittämään 20 kilometrin aikaa tosissaan ja hyvässä kunnossa. Yleensä kahtakymppiä kävellään vuoden alussa, ja tietenkin loppukesästä Kalevan kisoissa, missä tosin taistellaan enemmän voitosta.

-    Pirun herkkää oli! Varsinkin alkuvauhti lipsahti liian kovaksi. Ensimmäinen kilometri oli 4.04 ja seuraava 4.16, joten siinä mielessä oli epätasaista. Kova alku kostautui pikkuriikkisen lyöden hieman hapoille. Toivuin siitä kyllä matkan edetessä.

-    Toisaalta tämä kertoo sen, että pystyn matkalla ylivauhtiin, eli pystyn mahdollisesti tekemään ratkaisuja kesken kisan, vaikka siellä isoissa kisoissa. Ihan levollisin mielin saa siis olla 50 kilometrin suhteen.

-    Nyt vain jäitä hattuun ja mennään järkevästi tää loppuun, niin hyvä tulee, tuumasi päättäväinen Kinnunen tulevista Daegun haasteista.

ojala04082011Aleksi Ojala (6), Matias Korpela (4) ja Tuukka Grönholm (8) käännöksessä. Kuva: Jarno Maimonen

Aleksi Ojala käveli ennätyksensä vaikeuksista huolimatta

Reima Salosen valmentama Turun Weikkojen 18-vuotias Aleksi Ojala käveli 20 kilometrin ennätyksensä vaikeuksista huolimatta. Ojala sijoittui ajallaan 1.34.13 kilpailun kuudenneksi.

-    Ei niin hyvin mennyt kuin odotin. Oksentaminen matkalla hidastaa vauhtia. Oksentamisen jälkeen lähdin liian kovaa jatkamaan ja se kostautui myöhemmin. Ennätys tuli joo, mutta jos olisin pysynyt Korpelan Matiaksen kyydissä, niin sitten olisi ollut hyvä. Tallinnassa nuorten EM-kisoissa pari viikkoa sitten jouduin tiputukseen, ja nyt oli nämä oksentelut. Hieno laji, kertoi tulokseensa hieman pettynyt Ojala maalissa, kuitenkin pieni virne suunpielessä.

>>Tulokset