Kotimainen multisportkausi starttaa Karkkilassa

Kotimainen multisportkausi starttaa 12. toukokuuta Karkkilassa.

Kotimainen multisportkausi starttaa 12. toukokuuta Karkkilassa

Victorinox Spring Adventure avaa multisport- ja seikkailu-urheilun kotimaisen kauden Karkkilassa 12. toukokuuta. Keväiseen kestävyyskoitokseen on ilmoittautunut mukaan lähes sata joukkuetta. Kilpailukeskuksena toimii Haukkamäen koulu Karkkilassa.

Multisport -kilpailuissa kaksihenkiset joukkueet kiertävät järjestäjän laatiman radan suunnistaen reittikirjan ohjeiden mukaan ja leimaten radalla olevat rastit. Kilpailuaika lähtee käyntiin lähdössä, ja nopeimmin reitin suorittanut joukkue voittaa.

Victorinox Spring Adventuressa lajeina on juoksua, melontaa ja pyöräilyä sekä questejä eli yllätystehtäviä, joihin kuuluu mm. köysitehtävä. Rata tulee kiertämään mm. Alhovuoressa, Pyhäjärvellä, Vähävedellä ja Karkkilan keskustassa. Reitti on rakennettu niin että se sisältää sekä metsä- että urbaaneja kaupunkiosuuksia.

Tapahtumassa on kilpasarjat mies- nais- ja sekajoukkueille. Lisäksi aloittelijat on huomioitu helpommalla kuntosarjalla, jossa pääsee helposti sinuiksi lajin kanssa. Kilpasarjoissa voittajan tavoiteaika on 4,5 - 5 tuntia, kuntosarjassa 3,5 tuntia.

- Kilpailun taso on parhaita mitä vuosiin kilpailuissa on ollut. Suomen parhaat joukkueet viimeistelevät kuntoaan ja varusteitaan kesällä Uudellamaalla järjestettävää seikkailu-urheilun maailmancup kilpailua, Endurance Questia varten. Karkkilassa nähdään miten talven harjoituskausi on sujunut ja kenen kevätkunto riittää voittoon, kilpailun ratamestari Petri Forsman sanoo.

Paikallisia osallistujia Karkkilasta ovat Janne Kortelainen, Juha Villa ja Mika Salo. Nummelasta mukana ovat Niko Sorvari ja Sami Levijoki. Kilpailua voi seurata suorana netissä GPS-seurannan avulla osoitteessa www.multisport.fi. Kilpailu alkaa 12.5. klo 10.

Victorinox Spring Adventure on osa kotimaista Multisport Cup -sarjaa, joka käsittää neljä osakilpailua: Victorinox Spring Adventure (12.5.), Luger No Limit Adventure (9.6.), Aquapac Multi Adventure (18.8.) ja XGlow-Kaato (29.9.). Kauden päätteeksi eniten pisteitä kerännyt joukkue kustakin kilpasarjasta kruunataan multisportin suomenmestariksi 2012. Multisport Cupin järjestää Suomen Multisport Urheilijat ry.

- Suomen Multisport Urheilijat ry