Kotro lähellä mitalia hiihtosuunnistuksen EM-pitkällä – norjalaiset pistettiin kilpailusta sivuun koronaepäilyn vuoksi

Tuomas Kotro oli taas neljäs Venäjän EM-kisoissa. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Tuomas Kotro oli taas neljäs Venäjän EM-kisoissa. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut jatkuivat lauantaina pitkällä matkalla Venäjän Hanti-Mansijskissa.

Pitkällä matkalla hiihdettiin kolme eri lenkkiä, joiden välillä urheilijoilla oli mahdollisuus vaihtaa suksia. Kilpailussa käytettiin pääosin alkuviikolta tuttuja maastoja, mutta ratojen alussa sekä kauimmaisessa kulmassa oli myös uutta maastoa tarjolla.

Miesten kilpailusta muodostui tasainen. Lopulta Venäjän kolmikko onnistui viemään kolmoisvoiton, ja mestariksi nousi Andrei Lamov. Tuomas Kotro eteni kilpailussa mitalitaistelussa hyvin mukana, ja jaksoi kisassa hienosti neljänneksi.

- Fyysisesti olin palautunut edellisistä kisoista, ja meno tuntui hyvältä. Alussa oli suunnistuksen kannalta liikaa menohaluja, ja siinä tuli liikaa pikkuvirheitä. Ensimmäisen lenkin jälkeen vaihdoin sukset, ja kohta sen jälkeen hopeamies Gorlanov otti kiinni. Katkourien nousuissa meno oli kovaa mutta, isot baanat olivat sitten minun vahvuus. Tänään olen kyllä tyytyväinen nelossijaan, iloitsi Kotro Suunnistusliiton tiedotteessa.

Muista suomalaisista Ville-Petteri Saarela oli 12s ja Tero Linnainmaa 13s, molemmat vajaa viisi minuuttia Kotroa hitaampina.

Myös naisten kilpailu päätyi venäläisvoittoon, kun Marina Vyatkina otti mestaruuden. Ruotsin Magdalena Olsson nousi toiseksi ja Venäjän Tatyana Oborina kolmanneksi.

Suomalaisnaisista parhaiten pitkän matkan kilpailun jaksoi keskittyä Salla Koskela, joka sijoittui seitsemänneksi.

- Ensimmäinen lenkki tuntui siltä, ettei tänään kulje, mutta sitten lopetin murehtimisen vauhdista. Suunnistus sujui sitten suunnitelmien mukaan, mutta kaikkien reitinvalintojen onnistumisesta en ole varma. Pitkän matkan tapaan aika yksin siellä sai mennä, kertoi Koskela.

Norjalaiset eivät saaneet osallistua

Norjan joukkue ei saanut osallistua päivän kilpailuun, sillä koko joukkue joutui karanteeniin koronavirusepäillyn vuoksi.

Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan yksi Norjan joukkueeseen liittyvä henkilö osallistui aiemmin konferenssiin, jonka yhdellä osanottajalla todettiin koronavirustartunta.

Tämä konferenssissa mukana ollut henkilö on testattu ja testitulos on negatiivinen. Yhdelläkään urheilijalla ei ole ollut oireita.

- Tällaisina aikona urheilu on merkityksetöntä. Mutta kun kerran tänne asti on tultu, niin onhan se ikävää, kun ei saa osallistua, kertoo karanteenissa oleva hiihtosuunnistuksen maailmanmestari ja viisinkertainen MM-mitalisti Lars Moholdt NRK:lle.

Kisat päättyvät sunnuntaina viestiin, josta norjalaiset lienevät lauantain tapaan sivussa. Norjalaisten kotimatkasta ei ollut vielä tietoa. Urheilijoiden oma kotimaa on asettanut viime päivinä tiukkoja rajoituksia maahantulon suhteen. Urheilijoita odottaa joka tapauksessa kotona uusi 14 vuorokauden karanteeni, vaikka urheilijoden koronatestit osoittautuisivatkin negatiivisiksi.

Tulokset