Liisa Liljalle kauden avausvoitto Ranskassa

Kuva: Marko Törmänen

Kuva: Marko Törmänen

Jussi Lotvonen pitää paralympiaunelmaa elossa.

 

Paratriathlonin maailmancup jatkui erinomaisissa olosuhteisessa Ranskan Besanconissa. Liisa Lilja (PTS 2) otti kauden avausvoittonsa tasapainoisen suorituksen jälkeen vankistaen asemaansa luokkansa rankingin kärkikamppailussa sekä taistelussa Tokion 2020 paralympialaisten henkilökohtaisesta paikasta.

Vaativa pyöräilyreitti teki kilpailusta raskaan, sillä 10 kilometrin kierros sisälsi kaksi reilun kilometrin pituista nousua, josta ensimmäinen oli myös ajoittain jyrkkä. Paratriathlonissa kilpaillaan sprinttimatkalla, jossa uidaan 750 metriä, pyöräillään 20 kilometriä ja juostaan viisi kilometriä. Näin ollen kyseisen pyöräilyreitti ajettiin kaksi kertaa. Uinti suoritettiin täysin tyynessä kelissä pienessä lammessa ja juoksuosuus kierteli Besanconin läheisen pikkukylän kujilla.

ParateamFinland2019MTormanenLiisa Lilja ja Jussi Lotvonen. Kuva: Marko Törmänen

Ei herkistelty

Lilja hallitsi kisaa alusta saakka ja vaikka muutama luokan muista kärkinaisista puuttuikin, antoi kilpailu selvän signaalin siitä, että vauhti alkaa kiihtyä kesän edetessä. Erityisesti kova panostus pyöräilyharjoitteluun näkyi vahvana ajona ja juoksu oli myös kauden parasta. Lotvonen teki nousua pitkin kilpailua noustuaan vedestä kymmenentenä ja hyvän juoksuosuuden loppuvetonsa ansiosta nousi sijalle kuusi.

- Tähän kilpailuun ei herkistelty, vaan oli enemmänkin yksi kova harjoitus, mutta silti kaikki tehtiin niin kuin kilpailussa. Ei ihan herkintä menoa kuten arvelinkin, mutta uinti ok, pyöräreitti oli oikein mieluisa ja kulki mukavasti, Lilja totesi tiedotteessa.

- Juoksuosuudelle oli pari hiukan hankalaa kohtaa juosta proteesilla, muutoin hyvää menoa. Olihan tuo vaihtopaikka aika erilaisen kuin muualla, kun maton alla olikin heinikkopelto. Siinä oli todella hankala hyppiä yhdellä jalalla ja saada pyörää työnnettyä samalla, suoritukseensa tyytyväinen Lilja jatkoi.

Lotvosen unelma Tokion paikasta elää

Miesten PTS 4 l-uokassa kilpaileva Jussi Lotvonen onnistui hyvin kauden avauskilpailussaan sijoittuen kuudenneksi. Tämä oli tärkeää, sillä Lotvosen vammaluokassa on eniten luokiteltuja urheilijoita ja kilpailu mm. Tokion 2020 paikoista käy kiivaana. Lotvosen osalta tulos pitää unelman paralympiapaikasta edelleen elossa.

- Uinnissa tunne oli paljon parempi kuin koskaan aiemmin, mutta kyllähän siinä se suurin kehittymisen tarve on edelleen, jotta voisi taistelle aina podiumsijoista. Pyöräilyreitti oli vaativa mäkineen ja siinä ei ollut ihan paras päivä, ehkä minuutin liian hidas ajo. Juoksu oli hyvää menoa. Kisa kertoi totuuden siitä missä menen tällä hetkellä ja toivon mukaan tämä suoritus auttaa pääsemään kauden aikana vielä muihinkin kilpailuihin. Oma pääkisa olisi Valencian EM-kilpailut syyskuussa, jos vain pääsen viivalle, kommentoi Lotvonen kilpailun jälkeen.

Tulokset