Maastohiihto ja hiihtosuunnistus vetivät väkeä television ääreen viikonloppuna

Samuli Schroderus ja Tero Linnainmaa hiihtosuunnistuksen SM-takaa-ajossa lauantaina. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Samuli Schroderus ja Tero Linnainmaa hiihtosuunnistuksen SM-takaa-ajossa lauantaina. Kuva: Timo Mikkola/SSL

Viikonloppu oli täynnä urheilua, kun Vöyrillä kisattiin maastohiihdon SM-mitaleista ja Joensuussa kilpailtiin SM-viikolla, jossa mitalisteja selvitettiin useammassa eri lajissa.

 

Lisäksi maailmancupia kisattiin muun muassa alppihiihdossa, yhdistetyssä ja mäkihypyssä.

Vöyrin SM-hiihdot ja SM-viikko houkutteli katsojia myös television ääreen. Sunnuntain SM-sprintti Vöyrillä oli Ylen kakkoskanavan katsotuin ohjelma keskikatsojamäärän ollessa 493 000.

Miesten 15 kilometrin kilpailun keskikatsojamäärä oli 428 000 ja naisten kymppiä seurasi keskimäärin 375 000 katsojaa. Lauantain starttien väliin katsojamäärässä yltää perjantai-illan Sohvaperunat.

HaegerJoensuuSMVoyriTouhoJulia Häger ja Jasmi Joensuu Vöyrin sprinttifinaalissa sunnuntaina. Kuva: Touho Häkkinen

Hiihtosuunnistuksen SM-takaa-ajo oli SM-viikon toiseksi seuratuin laji biljardin jälkeen. Kontiolahdella käytyä kilpailua seurasi keskimäärin 244 000 katsojaa, joten lähetys oli viikon yhdeksänneksi katsotuin kakkoskanavalla. Suunnistusliiton mukaan Kontiolahden kisa oli lajin ensimmäinen televisiointi 2000-luvulla.

Yllä mainittujen lajien lisäksi myös alppihiihto, mäkihyppy ja yhdistetty toivat vastaanottimien ääreen satojatuhansia katsojia.

Maastohiihdon Suomen cup jatkuu maaliskuun lopussa Pyhäjärvellä perinteisen viestillä ja vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailulla. Hiihtosuunnistuksen SM-mitaleita on jaossa sprintissä ja sprinttiviestissä Kangasniemellä helmikuun 22.-23. päivä, tosin ilman televisiointia.

Seuraavan kerran SM-viikko järjestetään heinäkuussa 2021 Salossa. Tuolloin vuorossa on kesälajeja.

Finnpanelin katsotuimmat ohjelma YLE2-kanavalla viikolla 5

-Juho-Veikko Hytönen