Mäkäräinen neljäs Venäjällä

Kaisa Mäkäräinen sijoittui neljänneksi ampumahiihdon maailmancupin pikakisassa Hanti-Mansijskissa Venäjällä. Kisan voitti Saksan maailmancupia johtava Magdalena Neuner.

Kaisa Mäkäräinen sijoittui neljänneksi ampumahiihdon maailmancupin pikakisassa Hanti-Mansijskissa Venäjällä. Kisan voitti Saksan maailmancupia johtava Magdalena Neuner.

Valko-Venäjän maailmancupissa toisena oleva Darja Domratsheva lipsautti toisella ampumapaikalla yhden laukauksen ohi lätkästä, mutta mainio hiihtovauhti piti hänet korkealla väliajoissa. Saksan Magdalena Neuner ampui molemmilla ampumapaikoilla yhden ohilaukauksen, mutta suksi luisti kuitenkin niin hyvin, että hieman kauden mittaan hyytynyt Domratsheva jäi Neunerin taakse maalissa ollen kolmas.

Kisan yllättäjä oli Ukrainan Vita Semerenko, joka ylsi puhtaan ammunnan siivittämänä lähelle osakilpailuvoittoa. Vauhti ei kuitenkaan riittänyt voittoon, mutta hän kiilasi toiseksi häviten Neunerille vain 3,2 sekuntia.

Kaisa Mäkäräisen alku oli todella raju, ja kun ensimmäinen ammunta sujui puhtaasti, oli hän ensimmäisen ampumapaikan jälkeen väliajoissa ykkönen. Pystystä Mäkäräinen lipasutti kaksi laukausta ohi, joten loppumatkalle jäi paljon kirittävää. Vauhti ei raskaalla loppulenkillä riittänyt aivan kärkikamppailuun, ja hän hävisi kolmanneksi sijoittuneelle Domratshevalle 1,3 sekuntia.

- Hiihto oli ihan hyvää tänään. Täällä on tosi rankka latu, eikä kelikään ollut ihan nopeimmasta päästä, oli vähän pakkaslunta pinnassa. Uskon, että MM-kisojen jälkeen tässä vaiheessa kautta alkaa kaikilla painamaan, kertoi Mäkäräinen YLE Urheilulle.

Mari Laukkanen aloitti kisan loistavasti. Hän selvitti ensimmäisen ampumapaikan makuulta puhtaasti ja oli väliajoissa aivan kärkikymmenikön vauhdissa. Pystyammunnassa hänelle tuli kuitenkin kaksi ohilaukausta, ja sijoitus heikkeni. Lopputuloksissa hän oli 29.

>> Tulokset

Lähde: YLE Urheilu