Mäkäräinen taisteli MM-pronssia

makarainenkaisa11042012 felgKaisa Mäkäräinen taisteli pronssia ampumahiihdon MM-kisojen naisten yhteislähtökilpailussa Ruhpoldingissa.


makarainenkaisa11042012 felgKuva: Felgenhauer/NordicFocusKaisa Mäkäräinen on voittanut ampumahiihdon yhteislähtökilpailussa MM-pronssia Saksan Ruhpoldingissa. Norjan Tora Berger juhli kultaa ja ranskalainen Marie Laure Brunet vei hopean.

Berger vei kultamitalin 8,1 sekunnin erolla Brunetiin. MM-pronssia ottanut Mäkäräinen jäi 12,7 sekuntia mestaruuden voittaneesta Bergeristä. Kaikki mitalinaiset kiersivät 12,5 km:n kilpailussa yhden sakkokierroksen. Berger iski kilometri ennen maalia, eikä Mäkäräinen pystynyt häntä enää haastamaan, vaan norjalainen piti ykkösasemansa maaliin asti. Brunet puolestaan jätti Mäkäräisen loppukirissä 4,6 sekunnin erolla pronssille. 

Mäkäräinen oli syystäkin onnellinen pronssistaan tiukan kisan jälkeen ja alavireisesti ennen sunnuntaita sujuneiden MM-kisojen päätökseksi.

- Olen todella onnellinen pronssista! Tuntuu, että voitin pronssin enkä hävinnyt voittoa ja kakkossijaa, vaikka johdinkin välillä viimeisellä kierroksella. Olin viimeisellä kierroksella väsynein mitä olen koskaan ollut. Nämä MM-kisat ovat tähän mennessä olleet minulle suuri pettymys. Kontiolahden jälkeen oli sairas viikon, joten ehkä valmistautuminen ei ollut paras mahdollinen, mutta nyt olen todella onnellinen mitalista! Tänään baana oli kovempi kuin mitä se on ollut, ja hiihto tuntui melko hyvältä, mutta olin kyllä varmaankin käyttänyt kaikki energiani ennen viimeistä kierrosta, Mäkäräinen sanoi iloisena kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentaja Per-Ole Lindell oli luonnollisesti iloinen kisojen suomalaispäätöksestä ja Mäkäräisen pronssista.

- Hyvä kisa. Oli kova suoritus ladata itseluottamusta viimeiseen kisaan. Ehkä viesti antoi siihen itseluottamusta, se oli hyvä suoritus hänelle itselleen. Pronssi tuntuu kyllä voitolta, mitalit ovat näissä kisoissa tiukassa, Lindell sanoi.

Mari Laukkanen ampui viisi ohilaukausta (2+1+0+2) ja sijoittui 27:nneksi. Laukkasen parhaaksi MM-kisasijoitukseksi jäi pikakisassa tullut hänelle erittäin hyvä 15.sija, muutenkin hän hiihti hyvät MM-kisat. Yhteislähdön sijoituskin on hyvä, sillä hän on vain kerran aikaisemmin päässyt mukaan maailmancupissa yhteislähtöön ja tuolloin hän oli 25:s (Oslossa helmikuussa).

- Tänään oli väsynyttä menoa. Olen ampunut makuulta hyvin, joten se oli tänään pettymys. Aikaisempi paras sijoitus MM-kisoista oli 29:s, ja näissä kisoissa pystyin kolme kertaa parempaan. 15:s, 25:s ja 27:s sija vaikuttavat ihan hyviltä, niistä saa hyvän mielen. Aikamoista heittelyä on ollut päivästä toiseen ja suoritusten taso vaihdellut, Laukkanen tiivisti päätöspäivänsä ja koko MM-kisansa.

Maailmancupin päätöskilpailut käydään Venäjän Hanti-Mansijskissa 16.-18. maaliskuuta.

Ruhpolding, naiset yhteislähtö 12.5 km

1. T. Berger NOR 35.41,6 (1)
2. M. Brunet FRA + 8,1 (1)
3. K. Mäkäräinen FIN + 12,7 (1)
4. T. Bachmann GER + 42,4 (2)
5. Domratsheva BLR + 55,6 (5)

6. O. Zaitseva RUS + 56,0 (1)
7. M. Habert FRA + 58,9 (1)
8. Semerenko UKR +1.00,0 (1)
9. A. Kuzmina SVK +1.01,9 (3)
10. Nowakowska-Ziemniak POL +1.03,3 (2)

28. M. Laukkanen FIN +4.29,0 (5)


YLE Urheilu - Suomen Ampumahiihtoliitto