Mäkäräinen jälleen toinen Oberhofissa

Kaisa Mäkäräinen oli eilisen tapaan toinen Oberhofissa. Kuva: Mazoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen oli eilisen tapaan toinen Oberhofissa. Kuva: Mazoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut toiseksi ampumahiihdon naisten maailmancupin takaa-ajokisassa Saksan Oberhofissa.

Kaisa Mäkäräinen on kesyttämässä Oberhofin ampumahiihtoladut. Perjantaina sprintissä kakkoseksi yltänyt joensuulainen oli toinen myös lauantaina takaa-ajossa.

– Tuntuu hyvälle. Tämä on kiva paikka, täällä on porukkaa ja hyvä tunnelma. Olen aina tykännyt Oberhofista, vaikka en ole täällä aiemmin päässyt palkintopallille, Mäkäräinen kertoi puhelimitse Saksasta.

Oberhofin ensimmäinen ja uran viides maailmancup-kisavoitto oli hakusessa, ja lähelle se jäi. Yksi niukasti alas painunut kuti kolmannella ampumapaikalla eli ensimmäisellä pystypaikalla kuitenkin riitti siihen, että Valko-Venäjän Daria Domratsheva piti perjantain sprintin tavoin Mäkäräisen takanaan.

Muuten Mäkäräinen onnistui ammunnassa erittäin hyvin. Hankaluuksia tuonut pystyammunta onnistui toisella kerralla puhtaasti.

– Oli erilaiset pystyt. Ensimmäiselle tulimme Darian kanssa yhdessä, ja se on henkisesti tiukka paikka. Toiselle tulin sitten yksinäni, ja se oli nopea ja hyvä. Jos noin menisi aina, niin tämä olisi helppoa. Tilanne kuitenkin vaikuttaa aina, Mäkäräinen kertasi.

Raskaalla ladulla hiihto oli rankkaa, ja ero Domratshevaan jäi lopulta lähestulkoon samaksi kuin sprintissä. Kumpikin kirjasi kolme sakkoa, ja maalissa valkovenäläinen juhli 34,6 sekuntia ennen Mäkäräistä.

Oberhofin raskas viikonloppu päättyy sunnuntaina, kun naiset kisaavat 12,5 kilometrin yhteislähdön.

– Latu on likainen, pehmeä, märkä. Väsyneitä tyttöjä, varmasti. Ladullakin voi tehdä eroja, Mäkäräinen ennakoi kauden yhdeksättä maailmancupia.

Ei olympiamietteitä

Cupin pisteissä kauden kehnosti avannut Mäkäräinen on noussut jo neljänneksi. Kolme kakkossijaa neljän viime kisan aikana viittaavat siihen, että lajin suomalaistoivo alkaa löytää olympiavirettä. Toivo itse ei kuitenkaan moista mieti.

– Aikataulu on niin tiivis koko ajan, ajetaan kisasta toiseen. Keskittyminen karkaa, jos miettii vain tulevaa, Mäkäräinen väistää uteluja Sotshista.

Päävalmentaja Jari Karinkanta toki muistuttaa, että eteenpäin on menty.

– Nyt on tullut hyviä startteja. Itseluottamus kasvaa, arvokisojen alla on erittäin tärkeä saada onnistumisia.

Domratsheva ja Mäkäräinen ampuivat kumpikin kolme sakkoa. Maalissa eroa oli Domratshevan eduksi 34,6 sekuntia.

Mari Laukkanen sijoittui 28:nneksi.

Naiset:

Takaa-ajo, 10 km: 1) Daria Domratsheva Valko-Venäjä 33.35,8 (3), 2) Kaisa Mäkäräinen Suomi –34,6 (3), 3) Synnöve Solemdal Norja –1.11,7 (2), 4) Tora Berger Norja –1.26,3 (2), 5) Olga Viluhina Venäjä –1.38,2 (1), 6) Ann Kristin Flatland Norja –1.54,7 (3), 7) Evi Sachenbacher-Stehle Saksa –1.59,8 (5), 8) Olena Pidhrushna Ukraina –2.05,4 (3), 9) Valj Semerenko Ukraina –2.11,5 (4), 10) Weronika Nowakowska-Ziemniak Puola –2.15,0 (3), ... 28) Mari Laukkanen Suomi –3.51,2 (4). 

Tilanne kokonaismaailmancupissa, 8/22 kilpailua: 1) Semerenko 278, 2) Gabriela Soukalova Tshekki 278, 3) Irina Starih Venäjä 268, 4) Mäkäräinen 261, 5) Pidhrushna 257, 6) Domratsheva 236,... 58) Laukkanen 22.

STT–JANNE LEHIKOINEN

(STT)