Mäkäräinen kiri toiseksi pikakilpailussa

Kaisa Mäkäräinen parantaa suorituksiaan kauden edetessä ja MM-kisojen lähestyessä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen parantaa suorituksiaan kauden edetessä ja MM-kisojen lähestyessä. Kuva: Felgenhauer/NordicFocus

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen kunto nousee Nove Meston MM-kisojen lähestyessä. Anterselvassa hän sijoittui maailmancupin sprinttikilpailussa toiseksi 16,7 sekunnin erolla kilpailun voittaneeseen Slovakian Anastasia Kuzminaan.

Mäkäräisen tulosta rasitti yksi sakkokierros. Ohilaukaus tuli makuuammuntapaikalta. Kuzmina ampui virheittä.

Kuluvan talven maailmancupissa kakkossija oli Mäkäräiselle toinen. Saman sijan hän saalisti myös Hochfilzenin sprinttikilpailusta. Plakkarissa on tämän talven lumilta myös kaksi kolmatta sijaa.

Kolmanneksi Anterselvassa sijoittui Valko-Venäjän Darja Domratsheva 21,9 sekuntia voittajalle jääneenä. Hän kiersi sakkoringin Mäkäräisen tapaan yhden kerran.

Mari Laukkanen oli 31. kierrettyään sakkoringin kaksi kertaa pystyammuntapaikan jälkeen. Laukkanen hävisi kilpailun voittajalle 1.39,5 minuuttia. Outi Gröndahl oli 91. kahden sakkokierroksen hidastamana.

Anterselvan kakkossija jatkoi onnistumisten sarjaa

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen pisti joulutauolla aseen viikoksi kaappiin ja antoi kropan palautua kunnolla. Sitä kautta ammuntaan löytyi varmuus, joka on näkynyt sydäntalven maailmancupin kisoissa, viimeksi Anterselvassa torstaina, jossa Mäkäräinen oli pikakilpailussa toinen.

– Otin jouluna pidemmän tauon jolloin en koskenutkaan pyssyyn. Annoin hermoston levätä kunnolla. Harjoituskaudella tuli paljon laukauksia, ja kun siitä siirryttiin suoraan kilpailuihin, hermosto oli ehkä vähän väsyksissä ja laukaukset tulivat myöhässä, Mäkäräinen muistelee syksyn tilannetta.

Mäkäräisen hiihto on kulkenut syksystä lähtien ja viime aikojen onnistumiset ampumapaikalla ovat kasvattaneet itseluottamusta sopivasti ennen kolmen viikon päästä pidettäviä MM-kisoja.

– Kyllä se onnistumisten kierre näkyy. Nyt on tullut viisi hyvää kisaa putkeen, Mäkäräinen muistelee.
Mäkäräinen viittasi kuluvan kuun alusta Oberhofin takaa-ajokilpailusta alkaneeseen kisasarjaan, joka jatkui kelpo kisoilla Ruhpoldingissa.

Hiihto tuntui työnteolta

Anterselvan ohuessa vuoristoilmassa Mäkäräinen hävisi pikakilpailun voittajalle Slovakian Anastasia Kuzminalle 16,7 sekuntia. Joensuulainen ampui kahdelta ampumapaikalta vain yhden ohilaukauksen, joka toi sakkokierroksen.

– Korkealla hiihtäminen tuntuu kunnon työnteolla, ja ammunnassa, kun vetää happea, se loppuu täällä aikaisemmin (kuin merenpinnan tasolla). Pitää pystyä ampumaan nopeammin tai vetää henkeä kaksi kertaa laukausten välissä, Mäkäräinen kertaili kilpailua.

Anterselvan palkintosija oli Mäkäräiselle neljäs kuluvan kauden maailmancupissa. Se nosti hänet cupin kokonaiskilpailussa viidenneksi.

Cupia johtaa norjalainen Tora Berger, joka jäi Anterselvassa kolmen sakkokierroksen hidastamana 14:nneksi.

ANTERSELVA PIKAKILPAILU, 7,5 KM, NAISET

1. Anastasia Kuzmina SVK 20.28,6 0
2. Kaisa Mäkäräinen FIN + 16,7 1
3. Darja Domratsheva BLR + 21,9 1
4. Olena Pidhrushna UKR + 26,1 0
5. Nadine Horchler GER + 36,1 0
6. Olga Kiluhina RUS + 37,1 0
7. Marie Dorin Habert FRA + 37,6 1
8. Karin Oberhofer ITA + 41,2 0
9. Olga Zaitseva RUS + 44,3 0
10. Gabriela Soukalova CZE + 46,0 0
31. Mari Laukkanen FIN +1.39,5 2
91. Outi Gröndahl FIN +3.41,3 2

Tilanne maailmancupissa 13/26 kilpailun jälkeen: 1) Berger 601, 2) Domracheva 491, 3) Miriam Gössner Saksa 471, 4) Andrea Henkel Saksa 443, 5) Mäkäräinen 417, 6) Marie Dorin Habert Ranska 416,...38) Laukkanen 70.

>> Tulokset

- STT