Mäkäräinen kolmella sakolla kahdeksanneksi

Mäkäräinen kolmella sakolla kahdeksanneksi. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mäkäräinen kolmella sakolla kahdeksanneksi. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut kahdeksanneksi maailmancupin takaa-ajokilpailussa Oberhofissa. Voiton vei kolme sakkoa ampunut Venäjän Olga Zaitseva.

Hyvä hiihtovauhti jäisellä ladulla ja onnistuminen makuuammuntapaikoilla pohjustivat Kaisa Mäkäräisen nousun kahdeksanneksi ampumahiihdon maailmancupin takaa-ajokilpailussa Oberhofissa. Joensuulainen lähti matkaan pikakilpailun jälkeiseltä 20. sijalta.

Kahdelta pystyammuntapaikalta Mäkäräinen tähtäsi tuulisessa säässä yhteensä kolme hutia. Hän hävisi kilpailun voittaneelle Venäjän Olga Zaitsevalle reilun minuutin. Myös Zaitseva kiersi sakkoringin kolmesti.

–Makuu toimi nyt hyvin, tosin ammunta ei ollut mitään riskipeliä. Yritin ottaa aika varmasti jokaisen laukauksen, ja se tuotti tulosta, Mäkäräinen kertasi.

Ensimmäinen pystyammunta toi Mäkäräiselle kaksi sakkokierrosta ja toinen yhden. Ennen viimeistä hutia, Mäkäräisellä oli vielä mahdollisuuksia nousta kärkikuusikkoon.

–Ekalla pystypaikalla oli jonkun verran tuulta, joka meinasi tarttua pyssyyn, mutta jälkimmäisellä pystypaikalla kun otti asennon, tekeminen oli heti varmemman oloista, Mäkäräinen kertaili.

Sää pysyy leutona

Toiseksi kilpailussa sijoittui tshekki Veronika Vitkova. Hän kävi sakkoringillä kerran ja hävisi kovaa hiihtäneelle Zaitsevalle 25,9 sekuntia.

Kolmas oli yhden hudin tähdännyt Ukrainan Valj Semerenko 28,4 sekuntia kärjestä.

Maailmancupia johtavalla Norjan Tora Bergerillä oli vaikea päivä. Toinen makuupaikka toi neljä sakkoa, ja kaikkiaan niitä kertyi seitsemän. Norjalainen oli silti maalissa neljäs 36,8 sekuntia kärjestä.

Vaikeuksia oli myös pikakilpailun voittaneella Saksan Miriam Gössnerillä. Hän vietti aikaa sakkoringillä peräti kymmenen kierroksen verran ja oli maalissa kymmenes 1.04,1 kärkeä perässä.

Maailmancup jatkuu naisten osalta keskiviikkona Ruhpoldingissa viestillä ja loppuviikosta pika- sekä yhteislähtökilpailuilla. Sääennusteet lupaavat leutojen kelien jatkuvan.

–Keskiviikon viesti on pieni kysymysmerkki. Kuinka siihen elpyy ja millä tatsilla siihen onnistuu lähtemään, mutta Saksassa on kiva kilpailla, kun yleisöä on niin paljon, Mäkäräinen mietti.

Maailmancupin kilpailu:

Naiset, 10 km:n takaa-ajo: 1) Olga Zaitseva Venäjä 32.01,9 (3 sakkokierrosta), 2) Veronika Vitkova Tshekki jäljessä 25,9 sekuntia (1), 3) Valj Semerenko Ukraina –28,4 (1), 4) Tora Berger Norja –36,8 (7), 5) Darja Domratsheva V-Venäjä –39,7 (5), 6) Marie Laure Brunet Ranska –48,0 (0),...8) Kaisa Mäkäräinen Suomi –1.02,6 (3).

Tilanne maailmancupissa 10/26 osakilpailun jälkeen: 1) Berger 485, 2) Miriam Gössner Saksa 377, 3) Andrea Henkel Saksa 356, 4) Domratsheva 335, 5) Olga Viluhina Venäjä 317, 6) Marie Dorin Habert Ranska 311,... 8) Mäkäräinen 277,...63) Mari Laukkanen Suomi 13.

(STT)