Mäkäräinen pettyi pahasti

Nove Meston MM-kilpailut olivat iso pettymys Kaisa Mäkäräiselle. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Nove Meston MM-kilpailut olivat iso pettymys Kaisa Mäkäräiselle. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Nove Mesto tarjosi Suomen ykköstähdelle vain cuppisteitä.

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen starttasi Nove Meston MM-kisojen jokaiseen lähtöön mitalit ja jopa voitto mielessään. Tulokseksi kertyi vain maailmancupin pisteitä, kun hänen parhaaksi sijoituksekseen jäi normaalimatkan kahdeksas sija. Yhteislähdön 17. sijan jälkeen Mäkäräisen kasvoilta näki ja äänestä kuuli valtavan pettymyksen.

Mäkäräinen eteni ladulla hurjasti. Mitalit karkasivat ampumapaikalla.

– Pyrin olemaan erottamatta ammuntaa hiihdosta, koska laji on niiden kokonaisuus. Pakko on silti tunnustaa, että tappio tuli ennemminkin ampumapaikalla kuin ladulla. Nyt ottaa tosi paljon päähän, mutta on tämä silti lajeista hienoin, Mäkäräinen tiivisti tunnelmansa.

Nove Meston kisojen päätöspäivä tarjosi Mäkäräiselle viikon pahimman pettymyksen.

– Tunsin, että minulla on mahdollisuudet mihin tahansa. Ja ammunnassa minulla oli talven paras kohdistus. Sitten kaikki romuttui, kun ammunnasta alkoi tulla sakko joka ampumapaikalta, Mäkäräinen tuskaili.

Kisojen niukin huti

Valmennusjohto ja Mäkäräinen saattoivat syystä puhua myös huonosta tuurista. Lähes kaikki Mäkäräisen hudit olivat niukkoja. Sunnuntaina ensimmäisen pystypaikan pummi kuvasi koko kisarupeamaa: laukaus oli ampumavalmentaja Juha Hirven mielestä osuma.

– Juhan mielestä se oli sisällä, mutta taulu ei vain pudonnut, Mäkäräinen kertoi.

Mäkäräisen riesana olivat myös hudit ensimmäisen ampumapaikan ensimmäisellä laukauksella.

– Se laskee mielialaa, ja ampumisesta katoaa helposti ilo sekä rentous.

Mäkäräisen mielestä ohilaukaukset kuitenkin korostuvat katsojien silmistä. Hän muistuttaa kahden lajin kokonaisuudesta. Pienetkin vaikeudet hiihdossa voivat näkyä hiihtovauhdin sijaan ampumapaikalla.

– Jos on hyvä suksi ja hiihto helpon tuntuista, ammuntaankin on helpompi tulla.

Maailmancupia viidenneltä tilalta jatkava Mäkäräinen tavoittelee kauden päätteeksi hyvää cupsijoitusta.

– Toiseen tilaan on vielä mahdollisuus ja myös hyvä hiihtokunto motivoi. Pystyn taistelemaan voitoista, Mäkäräinen vakuuttaa.

- STT–PASI REIN