Marika Haralle hopeaa pyöräsuunnistuksen maailmancupin päätösmatkalta

Marika Hara maailmancupin päätösmatkalla toiseksi. Arkistokuva: SSL / Timo Mikkola

Marika Hara maailmancupin päätösmatkalla toiseksi. Arkistokuva: SSL / Timo Mikkola

Pyöräsuunnistuksen maailmancup päättyi Saksassa sprintteihin. Suomen top kolme sijoitusta saatiin odottaa viimeiseen kilpailuun asti, kun Marika Hara otti päätösmatkalta hopeaa. Miesten kilpailussa Jussi Laurila sijoittui kuudenneksi.

-Ajo ei meinannut aluksi lähteä kulkemaan ja oli muutenkin vähän tukkoista. Pieniä virheitä tuli, eikä ollut ihan sujuvaa, mutta sijoitukseen täytyy olla tyytyväinen, Hara kuvailee suoritustaan Suunnistusliiton tiedotteessa.

Haran suoritukseen mahtui myös kartantaitteluvirhe, jossa hän epähuomiossa taitteli heti lähdössä kuusi ensimmäistä rastia piiloon.

-Ei muuta kuin uudestaan taittelemaan karttaa. Siinä tuli vähä kiire, eikä ehtinyt katselemaan sen pidemmälle.

Siihen ei voitto kuitenkaan kariutunut, vaan kärkipaikan saavuttaminen olisi vaatinut myös kovempaa ajoa.

Miesten kilpailun kuudenneksi sijoittunut Laurila oli myös pääosin tyytyväinen sijoitukseen ja suoritukseen, vaikka se ei täysin hallittu ollutkaan.

-Alussa tuntui, että sain ihan kohtuullisen otteen suunnistukseen, mutta välillä se katosi kokonaan. Kaikenlaista pientä virhettä sinne osui.

Laurila kuvailee päivän rataa suoraviivaiseksi luukutukseksi.

-Rata oli aikamoista rastinpoimintaa. Rasteja oli paljon lyhyellä radalla. Itse olisin tykännyt jos olisi ollut vähän pidempää väliä ja reitinvalintaa. Mutta hauskahan se oli ajaa ja koko ajan joutui pitämään vauhtia yllä.

Nuorilla kolmen mitalin päätös

Saara Yli-Hietanen otti kisoista toisen henkilökohtaisen mitalinsa ja sijoittui 20-vuotiaiden EM-sprinttimatkalla pronssille. Pronssisuoritus oli virheetön, vaikka suunnistus ei aina pysynyt edellä ja fiilis oli epävarma.

-Oli sprinttimäinen sprintti. Vaati tosi nopeita päätöksiä ja nopeita kartanlukuja. Itse käytin vielä kompassia ja varmistin suunnat, Yli-Hietanen kuvaa päivän kisaa ja taktiikkaa.

Miika Nurmi avasi 20-vuotiaiden miesten mitalitilin päätösmatkan pronssilla.

Kaarina Nurmisen mitaliputki sai puolestaan jatkoa. Kolmen kullan lisäksi kaulaan ripustettiin sprintin hopeaa.

-Ihan ok suoritus. Aamulla oli kipeä olo ja mietin, lähdenkö ollenkaan. Tykkäsin tosi paljon tämmöisestä vähän haastavammasta sprintistä, missä pitää koko ajan keskittyä.

Nurminen teki Haran tapaan virheen kartan taittelussa ja joutui sen seurauksena antamaan mitalin värin verran tasoitusta.

-Olin taitellut kartan huonosti ja piti taitella se uudestaan. Sähläsin jotain ja kun sain kartan taiteltua, olin mennyt jo ohi risteyksestä. Siinä hävisin voiton.

Tulokset