Marika Haralle pyöräsuunnistuksen MM-pronssia keskimatkalla

Marika Haralla MM-pronssia! Kuva: SSL / Timo Mikkola

Marika Haralla MM-pronssia! Kuva: SSL / Timo Mikkola

Marika Hara avasi Suomen joukkueen aikuisten sarjojen mitalitilin pyöräsuunnistuksen MM-kisoissa Tanskassa. Keskimatkan kilpailu käytiin Ebeltoftissa, yhdessä Tanskan parhaimmassa pyöräsuunnistusmaastossa ja reilun sadan kilometrin etäisyydellä kisojen keskuspaikka Viborgista.

Naisten sarjan voitti sprintin tapaan Ison-Britannian Emily Benham-Kvåle, tosin vain viiden sekunnin marginaalilla Tsekin Veronika Kubinovaan. Pronssimitalista käytiin myös tiukka sekuntikamppailu ja lopulta kolmas tila jaettiin Tanskan Camilla Söegaardin sekä Marika Haran kesken.

Pronssimitali jatkoi hienosti Marika Haran poikkeuksellisen pitkää MM-mitaliputkea.

– Näiden kisojen yksi tavoite täyttyi nyt, kun pystyin jatkamaan kahdentoista vuoden MM-mitaliputkea. Sitä taustaa vasten jaettu pronssimitali ei harmita yhtään, iloitsi Hara.

Lähes kolmeakymmentä astetta hipova sää ja erinomaisen tiheä polkuverkosto koettelivat kilpailijoita huolella.

– Alkuun tuntui niin lämpöiseltä, että pelkäsin, saanko kropasta mitään irti. Menin alun rauhassa ja katselin samalla reitinvalintoja eteenpäin. Hyvin meni, ja ainoa pieni sähläys tuli kartanvaihdossa, kun käänsin sen ensin huonosti. Maltoin pysähtyä ja laittaa sen kunnolla. Ilman sitä huolellisuutta loppu ei olisi ehkä tullutkaan noin hyvin, kertasi huojentunut Hara.

Miesten kilpailussa voiton otti Tsekin Vojtech Ludvik. Suomalaismiehistä parhaimmin onnistuivat Pekka Niemi kuudennella ja Jussi Laurila seitsemännellä sijalla.

– Vaikea ja tekninen rata oli. Urat oli niitetty hyvin ja maasto lunasti ennakko-odotukset. Kisan taktiikkana oli ajaa huolellisen varmasti ja onnistuin siinä hyvin, vain muutamia ihan muutaman sekunnin koukkuja tuli matkalla. Podium-paikkaan sopii olla aivan tyytyväinen, kertoi Niemi.

Nuorten MM-keskimatkalla saatiin juhlia kahta suomalaismitalia

Nuorten naisten sarjassa Kaarina Nurminen otti jo kisojen toisen pronssimitalinsa.

Kisan alku oli minulla vaikea, mutta sen jälkeen alkoi kulkea. Tänään meillä oli aika isot erot, enkä usko, että rahkeet olisivat riittäneet mitenkään mestaruuteen. Oli kyllä kiva päästä jälleen mitaleille, iloitsi Nurminen.

Nuorten miesten sarjassa Juha Lilja ajoi jälleen vakuuttavasti, sijoittuen hopealle vajaa kaksi minuutti Tsekin Jan Hasekille hävinneenä. Suomalaismenestystä täydensi hienosti Teemu Kaksonen viidennellä sijalla vajaan minuutin Liljalle hävinneenä.

Kisa oli tänään suunnistuksellisesti tosi vaativa. Pysähtelin aika monta kertaa, mutta onnistuin sillä tavalla välttämään isommat virheet. Yksi reitinvalintavirhe tuli kun en huomannut parasta uraa kartalta. Kultakin vähän houkuttelisi, mutta tämä toinen MM-hopeamitali viimevuotisen jatkoksi kelpaa myös, iloitsi Lilja.

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut jatkuvat keskiviikkona ajettavalla pitkällä matkalla.

Tulokset