Marjut Turunen neljäs hiihtosuunnistuksen EM-keskimatkalla

Marjut Turunen keskiviikon keskimatkalla. Kuva: SSL

Marjut Turunen keskiviikon keskimatkalla. Kuva: SSL

Marjut Turunen hiihtosuunnisti yhteislähdöllä käydyn EM-keskimatkan neljänneksi Venäjän Hanti-Mansijskissa. Kilpailun voitti Venäjän Tatyana Oborina.

Keskimatkalla hiihdettiin vaativassa ja mäkisessä maastossa, eivätkä kapeat ja paikoin jyrkkäpiirteiset urat päästäneet hiihtosuunnistajia helpolla. Aamupäivän ja naisten kilpailun aikana satanut muutaman sentin lumikerros teki avoimien paikkojen leveistä urista entistä raskaampia.

Naisten kilpailussa isäntämaan Tatyana Oborina sekä Marina Vyatkina ottivat kirkkaimmat mitalit, ja Viron Daisy Kudre hiihti pronssille.

Marjut Turusen suksi liikkui liukkaasti, ja hän hiihti kisan parhaana suomalaisena neljänneksi.

- Muuten meni hyvin, mutta ensimmäisellä lenkillä tein 1,5 minuutin virheen, kun luin katkourat väärin. Kisa oli vaativa suunnistuksellisesti, ja reitinvalintaakin oli paljon. Suksi oli tosi liukas ja sen avulla sain matkalla selkiä hyvin kiinni. Neljäs sija on jo aika tuttu, mutta hymyilyttää se silti, iloitsi Turunen Suunnistusliiton tiedotteessa.

Muilla suomalaisnaisilla oli matkalla enemmän hankaluuksia. Tuuli Suutari ja Kaisa Klemettinen olivat menettäneet aikaa jyrkkien katkourien ruuhkaisissa paikoissa, Liisa Nenosella jäi viimeiseltä rastilta leima puuttumaan ja Salla Koskelan kisa kaatui alun isoon virheeseen.

Kotro sortui virheeseen alussa

Miesten kilpailua hallitsivat tutut nimet Venäjän Sergey Gorlanovin ottaessa ylivoimaisen voiton yli puolellatoista minuutilla ennen joukkuetoveriaan Vladislav Kiseleviä. Ruotsalaiset kävivät pronssimitalista maaottelun, ja lopulta pronssille nousi Markus Lundholm.

Suomalaismiehillä oli alla onnistuneen huoltotiimin liukkaat sukset, mutta suunnistus ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla. Tuomas Kotro nousi alun ison virheen jälkeen kymmenenneksi. Suomalaiskolmikko Toivonen, Linnainmaa sekä Saarela hiihtivät maaliin aivan tuntumassa, ja kaikki alle minuutin päässä Kotrosta.

- Se oli sellainen helpon näköinen paikka, mutta jotenkin siinä oli yksi hämäävän näköinen risteys. Se lähti jotenkin erikoisessa kulmassa, ja laskettiin nelosrasti Viippolan kanssa kanjoniin monta minuuttia pitkäksi. Loppumatka olikin sitten selkien poimimista huippuliukkailla kapuloilla, kuvaili Kotro kisan vaiheita.

EM-kisat jatkuvat torstaina sprinttiviestillä.

Tulokset