Mika Kojonkoskesta Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja

Kojonkoski NFSuomen Olympiakomitean hallitus on yksimielisesti valinnut liikuntatieteiden maisteri Mika Kojonkosken johtamaan perustettavaa Huippu-urheiluyksikköä. Tällä hetkellä Huippu-urheilun muutostyöryhmässä työskentelevä Kojonkoski aloittaa tehtävässään 1.1.2013.

Kojonkoski NFMika Kojonkoski. Kuva: NordicFocusSuomen Olympiakomitean hallitus on yksimielisesti valinnut liikuntatieteiden maisteri Mika Kojonkosken johtamaan perustettavaa Huippu-urheiluyksikköä. Tällä hetkellä Huippu-urheilun muutostyöryhmässä työskentelevä Kojonkoski aloittaa tehtävässään 1.1.2013.

Kojonkoski on toiminut aiemmin muun muassa mäkihypyn päävalmentajana Suomen, Norjan ja Itävallan Hiihtoliitoissa. Kojonkosken työsuhde alkaa 1.1.2013 ja on määräaikainen vuoden 2016 loppuun asti.

- Päätöksessä oli keskeistä muutoksen aikaansaaminen. Mikan kansainvälinen kokemus ja näytöt tuloksista ovat vakuuttavat, kommentoi Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Roger Talermo.

- Meille on erittäin tärkeää saada urheilijat entistä vahvemmin mukaan muutostyöhön ja Mikalla on vahva halu olla lähellä urheilijoita. Uskomme että Kojonkoski ja uusi pääsihteeri Mika Sulin pystyvät jalkauttamaan muutoksen, Talermo toteaa.

Vuoden alusta perustettava Huippu-urheiluyksikkö koostuu kolmesta ohjelmasta: Huippuvaiheen ohjelma, Osaamisohjelma sekä Urheiluakatemiaohjelma. Kojonkoski johtaa alkuvaiheessa koko yksikön lisäksi myös huippuvaiheen ohjelmaa.

- On hieno tunne saada tällainen vastuu ja mahdollisuus. Nyt on tärkeää antaa työrauha sekä urheilijoille Lontoon olympialaisiin että muutosryhmälle vuoden loppuun asti. Sen jälkeen suunnataan katseet tulevaan, toteaa Kojonkoski.

- Tavoitteena on saada kaikki voimat tulevan muutoksen taakse ja pitää mielessä, että urheilija on keskiössä, Kojonkoski lisää.

Suomen Olympiakomitea ottaa vuoden 2013 alusta vastuun koko suomalaisen valmennusosaamisen ja huippu-urheilun resurssien ja muiden toimintaedellytysten koordinoinnista ja kehittämisestä. Tätä varten perustetaan Huippu-urheiluyksikkö yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean kanssa. Huippu-urheiluyksikkö vastaa myös vammaishuippu-urheilusta.

Lue aiheeseen liittyen:

>>Korjus: riittävä ja monipuolinen liikunta lapsuudessa ja nuoruudessa on edellytys huipulle nousemiseen
>>Juha Väätäinen lyttää huippu-urheilun muutostyöryhmän

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast